SUBHASTES ELÈCTRIQUES


La subhasta d'ahir de les elèctriques dispara el preu de la factura elèctrica · El Ministeri demana una investigació per aclarir si hi ha hagut alguna manipulació El preu del rebut de la llum s'encarirà el mes de gener més d'un 11%. La subhasta que fixa la part liberalitzada de la tarifa, que s'ha fet avui i que es basa en el preu de l'energia, ha augmentat un 26,5% i ha tingut un impacte en el preu de la llum del 10,5%. A aquest increment se li ha d'afegir un percentatge que pot arribar al 2% i que és el que fixa el govern espanyol. Això implicarà un increment final d'entre l'11% i el 13%. 


El Ministre Soria feia cara d'esmaperdut davant la informació, només li faltava dir: me n'he assabentat per la premsa. Deia ahir que ho investigarà la comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) per què esbrini si aquesta subhasta va ser legal o van haver-hi trampes - santa innocència -. Sembla clar que aquí del que es tracta és d'un pols al Govern de les elèctriques: tu no ens pagues els 3.600 milions que ens havies de compensar, però no et preocupis, apujarem la llum un 11% i ja ens ho anirem cobrant. 

En un vell país ineficient, quelcom així com Espanya entre dues guerres - civils - passen aquestes coses i de molt pitjors com gentusa que s'envia mails compromesos a dojo. En un 'país eficient, la situació de les elèctriques seria una altra i no haurien estat capaços de fer el que varen fer ahir, o possiblement el Govern ja les hauria nacionalitzat, aspecte indesitjable aquí, encara seria pitjor el remei que la malaltia. 

Com estem en pla mesell i entomem amb tot, doncs au!, a partir del gener a pagar més o a comprar-nos un braser com els nostres avis i els que tinguin llar de foc al bosc a buscar llenya per cremar, així els boscos estaran més nets.Comparteix:  

Comentaris

 1. De verdad se me quitan las ganas de comentar nada ....menuda colla de hijos de puta y mal país para vivir...

  ResponElimina
 2. no et preocupis, al gener ens l'apujaran un 7% i encara els hi haurem de donar les gràcies.

  ResponElimina
 3. FINALMENT FARAN UN "GESTO".....I NOMES APUJARAN UN 5%, I LA BONA GENT TAN CONTEBTA I AGRAIDA. QUIN FASTIC¡¡¡¡¡¡

  ResponElimina
 4. Yo hace varios años que puse una chimenea en mi casa, con salidas de aire caliente. Te calientas varias veces, mientras la haces y la metes al remolque y cuando la apilas y lógicamente en casa.
  Busquemos como se privatizo la energia y hallaremos porque sube, al igual que antes de impuestos tenemos los carburantes más caros de Europa, en Francia en Noviembre estaba el gasóleo más barato que en España. Tengo por ahi una entrada con las fechas de como se privatizo la luz y como se impidió la entrada de postores extranjeros, "era de interés nacional y era bueno que no cayese en manos extranjeras" y nosotros más patriotas que nadie, nos lo creímos y lo que fue es un robo organizado por banda de delicuentes. Si es e interés nacional ¿porque se privatiza? y si no lo es tanto ¿porque se impidio la entrada de empresas extranjeras?. Se calcula que solo se pago una peseta por cada cincuenta que valía en aquel tiempo. Otro dia te hablare de la moratoria nuclear, que es un chiste muy gracioso, como lo de ls centrales de ciclo combinado que cobran esten en funcionamiento o no, o de como se garantizan futuros beneficios, les halla o no, a los mismos "entes" y de muchas cosas como de las "Auditorias de costes energeticos" por las cuales se considera que hay déficit, o estas subastas. ¿Has visto algún mercado que su demanda se vea reducida y la vez suba sus precios?

  ResponElimina
 5. si no recuerdo mal quien la privatizó fué JoseMari. Como diria Mohamed Jordi (un personaje inventado): se'ns estàn pixant a la boca.

  ResponElimina
 6. Oliva, jo diria que será un 6%. S'admeten apostes.

  ResponElimina
 7. El negocio empezó con Suarez, aunque el hombre, imagino, ya tendría bastantes problemas, es la historia del mayor negocio de España, para unos pocos, naturalmente.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada