LA RIFA DE LA MARMOTA


La història de la rifa de Nadal, és la rifa de la marmota, el guió és exactament sempre el mateix, així com el ritual televisiu o radiofonic. Solc escoltar-la  a travès de Rac1, pero clar, els tertulians; Basté, Pamies, Carol, Puig i Bosch, - enguany hi manca Monzó -, ja sé que diràn cadascun d'ells, no hi ha lloc per la sorpresa, com al dia de la marmota, tot està previst, res es deixa a l'atzar, a la sorpresa, l'ùnica - sorpresa - és el número de la grossa, la resta, deja vu, deja vu, deja vu. Això de la rifa de Nadal és d'aquelles coses que costen d'entendre i a les que no hi sé trobar cap sentit. Imaginació al poder.
Com li va pasar un mati al poeta nacional en preguntar-li un admirador com se sentia, Espriu li va contestar: que com em sento?: envoltat per la mort i rodejat d'imbecils. Doncs això.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Bé, Espriu també conreava de cara a la galeria intel·lectual aquell aire de don quintín el amargao.

  La gràcia de la loteria és precisament que sempre és igual i que amb els anys t'agrada que determinades coses segueixin igual si són inofensives.

  Bé, igual no, fa anys que s'ha 'feminitizat', abans només eren els nens els qui cantaven els números.

  ResponElimina
 2. Júlia: entre tu i jo, Espriu era un capullu macarrònic i antiquat amb fila de comptable, i la poesia es una altra cosa que va en una altra direcció a la de la seva, però aixó no es pot dir, és una patum.

  salut

  ResponElimina
 3. Joder, tito ¡¡¡
  Estoy de acuerdo en todo, y eso me jode
  Hoy es el dia de los gilipollas que quieren tapar agujeros para comprar mas cosas y meterse en otros agujeros esperando que el año que viene les vuelva a tocar para tapar los agujeros de las cosas que han comprado con la rifa de este año.

  IDIOTAS ¡¡¡¡¡

  Lo de Espriu al 100% ..pero no se pue deci...porque sino te tildan de ¡¡ feixista ¡¡¡
  y mi Cirlot abandonado...y mo Gil de Biedma...y mi Goytisolo....
  en fin.
  salut

  ResponElimina
 4. tenim salut, oi Miquel! que avui n'és el dia, als qui no ha tocat la rifa.
  Per cert que m'han tocat 100 euros de l'única paeticipació a la que jugava 20 euros.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada