A tots els mals que causaria la independència de Catalunya el ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, n'ha afegit aquest divendres un altre, la tensió familiar. Segons ha assegurat el ministre, hi ha famílies que aquest Nadal no s'han reunit per evitar el debat, i s'ha sentit “entristit” per aquest fet. “He viscut situacions molt tristes que mai vaig pensar que viuria a Catalunya”, ha afirmat Fernández Díaz, assegurant que coneix de primera mà casos de famílies que han preferit no celebrar juntes el Nadal.
El Sr. Fernández Díaz quan encara com ara no era res, o menys que res, feia de tertulià a Catalunya Radio, amb l'enyorat Antoni Bassas, i era un tertulià raonable, distès i mesurat. Però des que l'han fet Ministre, afectat pel càrrec, el fet de viure a Madrid, o que abans era un gran fingidor, ha mostrat i fa ja un temps, la seva pitjor i més menyspreable i miserable cara. 
Diu el Sr. Fernández Díaz, 'Ministre de repressió' una bestiesa o mentida com aquesta, de les families que aquest Nadal no s'han reunit a Catalunya per evitar el debat, i diu que sap de que parla. Com jo no ho sé, ni ho entenc, ves que no sigui que algun dels seus familiars propers, sigui una persona sensata i demòcrata i no hagi volgut anar a dinar a casa de tan indigne representant de la llei i l'ordre, que tan desordre té al seu cervell, i sigui aquesta la fractura de la que parla el mentider Sr.Ministre.
En un país seriós, si un Ministre diu una bestiesa o mentida com aquesta es veuria obligat a dimitir, o a demanar disculpes, les seves afirmacions ofenen la intel·ligència de qualsevol que no sigui el seu germanet que segur comparteix les seves paraules, possiblement perquè és igual o més enze i mentider què ell.