El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza aquest dijous i divendres els primers 'hackdays', una marató de professionals de la comunicació, que tindran com a objectiu proposar noves maneres de cobrir unes eleccions. Els equips, formats per un periodista, un dissenyador i un informàtic, hauran de crear una eina innovadora per donar cobertura a uns comicis.
No deixa de ser curiós que un col·legi d'una professió inexistent organitzi una marató a Catalunya el nom de la qual és en anglès; ves que 'hackdays' no sigui possible de traduir al català. I tot per donar cobertura a uns comicis, o sia unes eleccions que ja està inventat fa anys i panys des dels formatgets del Francino a TV3 (la vostra). És aquesta mania de titular en anglès, coaching, selfie, ara, hackdays; nomès falta capulling o gilipolling, que és com a màxim al que pot aspirar aquest personal.
Si és clar que no hi ha ja a penes periodistes, no entenc d'entrada perquè hi ha d'haver un col·legi de periodistes, i ja que hi és, almenys que les seves maratons o com ho vulguin dir, que fotin el favor de nomenar-les en català, o almenys en castellà. No fotin com els de la Federació catalana de fútbol que titolaven a la copa Catalunya, 'Catalonia Cup', tot molt nostrat. 
Fixeu-vos amb el 'pájaru' de la camisa a quadres, no sap ni posar-se bé els pantalons. No pots parlar d'ètica si ets incapaç de mantenir una certa estètica. Com dirien els de l'Ebre enllà ... a fer la mar, o en l'anglès del google traductor: to sea