ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 28 de novembre de 2014

AQUÍ LONDRES: PARLA UN IDIOTA


L'ambaixador espanyol a Londres, l'exministre Federico Trillo, també es veu amb l'obligació de respondre un article del The Economist. Dirigint-se a l'editor, que reclamava al govern espanyol que autoritzés un referèndum d'autodeterminació a Catalunya a l'estil del celebrat a Escòcia, li explica: "No hi ha cap mecanisme possible per celebrar-lo sense contravenir la Constitució espanyola. El Tribunal Constitucional ha dictaminat que el referèndum no pot tenir lloc, i per tant el govern espanyol es limita a complir la llei."

Trillo qualifica la Constitució espanyola de "fonament" ("bedrock", en anglès) d'Espanya, i recorda que va ser votada "pel 90% dels catalans". A partir d'aquí, emfasitza que el text "consagra la unitat de la nació espanyola i no reconeix el dret a l'autodeterminació", "cosa comuna en les constitucions de les democràcies occidentals", puntualitza. El govern espanyol no pot concedir aquest dret [a l'autodeterminació], ni fins i tot negociar-lo, sense reformar la Constitució", exposa, afegint-hi tot seguit: "El parlament català pot fer una proposta per canviar la Llei Suprema."I s'acaba preguntant: "El govern català ho sap prou bé. Per tant, per què no actua dins d'aquest marc legal i constitucional?"

Francament, la xerrameca d'aquesta xusma nacionalista espanyolista rancia cansa,  són encara més pesats que els nacionalistes d'aquí, i al final com a l'acudit del gat de l'Eugenio els acabarem dient que es fotin la Constitució al cul. Federico Trillo, que per cert es responsable directe de la mort de 61 militars i un Guàrdia Civil en l'incident del IAK 42, i que en un altre país, posem per cas un país seriós hauria estat jutjat i condemnat per homicidi, per la mort de 61 soldats per la seva negligencia, però... ai las! Spain is different i el Sr. Trillo en comptes de ser condemnat o com a minim inhabilitat per la seva  nefasta gestió, va ser premiat amb una ambaixada a Londres, com Fraga al seu dia, un altre gran demòcrata. A lo millor ho han fet perquè Trillo és un gran lector i amant de Shakespeare, potser per aixó sovint explica la historia com l'idiota plé d'ira i furia de Macbeth.
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. Aún pulula el idiota este por el país ???

  ResponElimina
 2. ¿no! anda pastando por London city

  ResponElimina
 3. Que yo sepa el TC no se ha pronunciado sobre el Tema, ¿y si consiente el referendum?.

  ResponElimina
 4. posiblemente lo consentirán. ya saben el resultado...

  ResponElimina