LA I ENTRE ELS DOS COGNOMS


Aquest comentari sobre l'atemptat a Tunisia on varen morir ente altres dos jubilats catalans als qui es refereix eldiario.es m'ha cridat l'atenció "Algunas informaciones los definen como catalanistas -la "i" entre los dos apellidos en el buzón lo hace pensar así-"
"La pareja llevaba una vida tranquila en Barcelona desde la jubilación de Antoni Cirera, que trabajó muchos años como ingeniero químico en la fábrica de cervezas Moritz. Algunas informaciones los definen como catalanistas -la "i" entre los dos apellidos en el buzón lo hace pensar así- pero la única bandera estelada que hay en el edificio donde vivían no está en su piso de la calle Conca, en el barrio del Camp de l'Arpa barcelonés, cerca del hospital de San Pablo."

Fins on jo sé, posar la i entre els dos cognoms, no és ser catalanista, sino un català ortogràficament correcte, car entenc és així com s'han d'escriure els cognoms en la nostra llengua. Antoni Cirera i Pérez i Dolores Sánchez i Rami, tampoc són cognoms catalans de sóc arrel. Com sempre i fins i tot un mitjà bastant seriòs com eldiario.es ha de sortir amb la cagadeta catalana, contra Catalunya. Nomès faltaba titular a noticia: Matan a dos independentistas separatistas en Túnez, encara que val més que no doni idees, que els de la Razón s'hi poden apuntar.

2 comentaris:

  1. Morts en un atemptat i algú decideix que s'ha de fer menció de la seva "catalanitat" i a sobre per un motiu de tant de pes com aquesta "i" entre cognoms. Aquesta gent estan malalts.

    ResponElimina
  2. oh! i els de el diatio.es Ignacio Escolar) encara són dels seriosos

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.