HI HA LIMITS PER L'HUMOR NEGRE?


L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha acceptat aquest dilluns la dimissió del regidor de Cultura del nou ajuntament, Guillermo Zapata, fruit de la polèmica que han generat una sèrie de tuits escrits l'any 2011 de contingut antisemita. La polèmica ha esquitxat el nou equip de govern d'Ahora Madrid just després de la presa de possessió de Carmena, que ha vist com el PSOE -que li va donar la clau de la governabilitat- s'ha sumat al bloc de formacions que demanaven la destitució fulminant del regidor.

Zapata deixa l'àrea de Cultura però podria assumir alguna altra àrea del govern de Madrid. Ha estat el mateix regidor qui ha posat el càrrec a disposició de l'alcaldessa després que aquesta hagi apuntat en una entrevista que es plantejava cessar-lo perquè "l'humor té límits" i l'humor negre "no ha de ser cruel". El tuit de Zapata que va generar més controvèrsia és aquest: "Com posaries cinc milions de jueus en un 600? En un cendrer". Poc després va demanar disculpes assenyalant que es tractava d'humor negre" i apel·lant a la llibertat d'expressió. 

Quedi clar, que per aquest tuit i els altres - com ja ha fet - Zapata havia de presentar la seva dimissió, però no per el que va escriure a twitter fa quatre anys, sinó pel càrrec públic que havia ocupat ara, i tot i aixó, ben mirat o sense agafar-se-la en paper de fumar, es discutible. No tinc tan clar que es puguin posar limits a l'humor, sigui blanc, verd o negre; acusar Zapata d'antisemita per l'acudit del 600 és de bojos, o malalts per excès d'ètica, si l'acudit parla d'un 600 vol dir que té uns quants anys, i segurament si revisessim els acudits en general de la majoria d'humoristes (quan no hi havia twitter), la majoria no es podria dir ni publicar a dia d'avui sense ferir alguna susceptibilitat o general alguna demanda, i no tan sols Arévalo. Eugenio, el Perich, Capri, i tants altres no podrien fer la seva feina, la idiotesa paranoica dels qui se l'agafen amb paper de fumar els hi ho impediria. La prova és que el Ministeri de l'Interior del mossen ja ha posat fil a l'agulla per veure si el pot encausar.

Zapata ha presentat la seva renuncia perquè la va cagar, publicant aquests acudits fa quatre anys a twitter, quan ni a ell ni a ningu se li podia passar pel cap que quatre anys més tard seria Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Madrid. Zapata ha presentat la seva renuncia perquè va publicar el que va publicar a Twiter, una serie d'acudits de barra de bar amb cervesa a la mà, que qui estigui lliure de culpa i no hagi explicat mai, aquests o similars, que tiri la primera pedra. Aquest és un dels problemes de twitter que hi ha molt picha fluixa desmemoriat de la seva memòria opinativa anterior, i l'altre problema és una societad idiota manada per uns indolents mentals encara més idiotes que en fan un sarao d'una fotesa. No fotem!. Al cap i a la fi, Aznar (creanme, les estoy diciendo la verdad), Inda, Ussia, Marhuenda, el mateix Ministre de l'Interior i uns quants més de la patuleia mesetaria, han escrit i dit bestieses molt més obscenes i greus sense ser ni criminalitzats ni judicialitzats. Ah! i en el fons, l'ùnic problema és que els acudits els va publicar un membre de Podemos, i clar, ja l'estaven esperant els de la vella guardia per destrossar-lo, i el que continuaran fent, amb raó o sense.
Comparteix:  

Comentaris

 1. "...i l'altre problema és una societad idiota manada per uns indolents mentals encara més idiotes que en fan un sarao d'una fotesa. No fotem..."
  Cierto, cierto, cierto, pero no menos cierto que si yo fuera el padre de M del Castillo o de una de las niñas de Alcasser me sentiría mal, muy mal....Porque resulta que el chiste es público, no es de barra de bar, el idita lo publica a todo el mundo, incluídos los padres de estas chiquillas que tienen la posiblidad de leerlo e incluso de votar por el partido que se presenta...
  Lo jodido del caso es que la Sra Manuela (como él no desea dimitir de su acta de concejal) le ha dado el cargo de mandar en un distrito de Madrid, que no es moco de pavo.
  Evidentemente yo no se tanto como la jueza, pero la medida del dolor no es cuantificable.
  Si no quiere dimitir (que no tiene porqué hacerlo) se le puede arrinconar. Sólo por respeto a los padres de estas crías.
  Un abrazo

  ResponElimina
 2. recorda el capella de la Cope que deia que lo de Zerolo era un càstig de Déu....

  En un context determinat que tenia a veure amb el cessament de Nacho Vigalondo i en un intercanvi de tuits sobe els limits de l'humor negre, Zapata en va entrecomillar uns quants mes o menys afortunats, quatre anys enrere, el que passa es que aquesta merda de societat esta plena d-hipocrites i els del Pp li tenen botada a tot el que soni a Podemos i rodalies, i no els en deixaran passar ni una, i si no n-hi ha, ja se les inventaran.

  ResponElimina
 3. Que la societat és hipòcrita, d'acord, ara bé, que algú hagi escrit aquests acudits al twitter, tant si fa cinc anys com si en fa deu, diu molt en contra seva encara més si tenia ambicions polítiques ni que fossin 'alternatives' i que s'ho faci mirar, i m'és igual que sigui de podemos o de pericodelospalotes. El mal gust i la mala llet són el mal gust i la mala llet i una cosa és que amollis barbaritats a la taverna, entre amigatxos, i l'altra fer-ho a la xarxa, encara més si se suposa que ets 'd'esquerra'. Que també passa a l'inrevés, amb això de ser 'més dels nostres' els ho perdonem tot. I no.

  ResponElimina
 4. no es tracte de perdonar per que sigui dels nostres, Júlia, els als acudits varen ser tuitejats en un contetx molt concret, i dubto que Zapata ni tan sols imagines arribar a ser regidor de Cultura de L'ajuntament de Madrid. Es com si jo imagines que guanyaba el Nobel de literatura.
  D'acudits d'aquests tipus o similars, qui més qui menys els ha explicat i de gangosos i de mariquites i masclistes també. Em preocupen més altres acudits més obscens com: creanme les estoy diciendo la verdad, en Irak hay armas de destruccion masiva. d'Aznar, o NUNCA HA SIDO EL CASTELLANO LENGUA DE IMPOSICION del Bourbon abdicat, i així una llarga tirallonga. Em temo que hi ha massa gent que en el cas de Zapata, no ha entes res, jo el primer ahir, però avui hi he donat moltes voltes, i diria que se n'ha fet un gra massa, tot i el mal gust, pitjor el tenien i tenen sense anar més lluny, els de Charlie Hebdó que a més a més ni tan sols sabien dibuixar ninots, i tothom es va posar del seu costat. Mon de mones - hipocrites -

  ResponElimina
 5. El problema es que en España hay mucho "inocente" y demasiada "victima" y a algunos ya nos empieza a mosquear tanta chorrada. Y que conste que no me gustan esos chistes que conocía antes que él, pero...

  Un saludo.

  ResponElimina
 6. No em sembla tan lamentable el tema dels acudits, tot i que ho és, sinó com demostra ser carallot algú que els penja a la xarxa.

  ResponElimina
 7. Per altra banda, al menys a mi, que els del PP o Rouco o gent d'aquesta mena digui barbaritats em pot empipar però ja sé què en puc esperar, m'empipa molt més quan surten de persones de les quals s'esperen coses molt diferents, allò de 'els altres també en fan de pitjors', no em serveix.

  ResponElimina
 8. demasiada hipocresía Daniel, que la gente por poco se rasga las vestiduras y luego tiene que ir al sastre a que se las recosa.

  ResponElimina
 9. En això tens rao Júlia, és alló de la Dona del César, i se suposa que els de podemos no haurien de fer aquesta mena de coses, però és que són com els altres Júlia, cal no oblidar-ho, és alló que deia Fuster que els mes semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres o alguna cosa aixi, i també que twitter, en general treu el carallot que tothom porta dins, per què molts no són conscients que es una eina a l'abast de tothom i que els pot portar com ara a Zapata consequencies. Vindria a ser com la síndrome de la folklòrica, atribuida a ROCIO jURADO que feia declaracions a Mèxic o a qualsevol país sudamericà i es sorprenia que aqui ens n'assabentessim...com les feia lluny de la mare patria.....

  salut

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada