L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha acceptat aquest dilluns la dimissió del regidor de Cultura del nou ajuntament, Guillermo Zapata, fruit de la polèmica que han generat una sèrie de tuits escrits l'any 2011 de contingut antisemita. La polèmica ha esquitxat el nou equip de govern d'Ahora Madrid just després de la presa de possessió de Carmena, que ha vist com el PSOE -que li va donar la clau de la governabilitat- s'ha sumat al bloc de formacions que demanaven la destitució fulminant del regidor.

Zapata deixa l'àrea de Cultura però podria assumir alguna altra àrea del govern de Madrid. Ha estat el mateix regidor qui ha posat el càrrec a disposició de l'alcaldessa després que aquesta hagi apuntat en una entrevista que es plantejava cessar-lo perquè "l'humor té límits" i l'humor negre "no ha de ser cruel". El tuit de Zapata que va generar més controvèrsia és aquest: "Com posaries cinc milions de jueus en un 600? En un cendrer". Poc després va demanar disculpes assenyalant que es tractava d'humor negre" i apel·lant a la llibertat d'expressió. 

Quedi clar, que per aquest tuit i els altres - com ja ha fet - Zapata havia de presentar la seva dimissió, però no per el que va escriure a twitter fa quatre anys, sinó pel càrrec públic que havia ocupat ara, i tot i aixó, ben mirat o sense agafar-se-la en paper de fumar, es discutible. No tinc tan clar que es puguin posar limits a l'humor, sigui blanc, verd o negre; acusar Zapata d'antisemita per l'acudit del 600 és de bojos, o malalts per excès d'ètica, si l'acudit parla d'un 600 vol dir que té uns quants anys, i segurament si revisessim els acudits en general de la majoria d'humoristes (quan no hi havia twitter), la majoria no es podria dir ni publicar a dia d'avui sense ferir alguna susceptibilitat o general alguna demanda, i no tan sols Arévalo. Eugenio, el Perich, Capri, i tants altres no podrien fer la seva feina, la idiotesa paranoica dels qui se l'agafen amb paper de fumar els hi ho impediria. La prova és que el Ministeri de l'Interior del mossen ja ha posat fil a l'agulla per veure si el pot encausar.

Zapata ha presentat la seva renuncia perquè la va cagar, publicant aquests acudits fa quatre anys a twitter, quan ni a ell ni a ningu se li podia passar pel cap que quatre anys més tard seria Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Madrid. Zapata ha presentat la seva renuncia perquè va publicar el que va publicar a Twiter, una serie d'acudits de barra de bar amb cervesa a la mà, que qui estigui lliure de culpa i no hagi explicat mai, aquests o similars, que tiri la primera pedra. Aquest és un dels problemes de twitter que hi ha molt picha fluixa desmemoriat de la seva memòria opinativa anterior, i l'altre problema és una societad idiota manada per uns indolents mentals encara més idiotes que en fan un sarao d'una fotesa. No fotem!. Al cap i a la fi, Aznar (creanme, les estoy diciendo la verdad), Inda, Ussia, Marhuenda, el mateix Ministre de l'Interior i uns quants més de la patuleia mesetaria, han escrit i dit bestieses molt més obscenes i greus sense ser ni criminalitzats ni judicialitzats. Ah! i en el fons, l'ùnic problema és que els acudits els va publicar un membre de Podemos, i clar, ja l'estaven esperant els de la vella guardia per destrossar-lo, i el que continuaran fent, amb raó o sense.