La seva cara de felicitat, el seu somriure en arribar a la meta, expressa més que totes les paraules. Bailey Matthews, un nen de 8 anys amb paràlisi cerebral, és un autèntic campió. Fa uns dies va aconseguir acabar un triatló celebrat a la localitat de North Yorkshire, a Anglaterra, després de recórrer una distància que no qualsevol és capaç de completar: nedar 100 metres, va fer 4 quilòmetres en bicicleta i acabar amb una carrera de 1.300 metres.

Aquesta proesa és només una fita més en la vida de Bailey, acostumat a superar obstacle rere obstacle. Va néixer 9 setmanes prematur i va haver d'aprendre a caminar quatre vegades. Ara li és pràcticament impossible caminar sense ajuda d'un caminador. Això no va impedir que el nen es mostrés convençut de participar en el triatló. Així que els seus pares es van posar mans a l'obra i el van ajudar a entrenar-se. Va acabar la carrera sense cap ajuda i només amb la companyia del seu pare durant tot el recorregut.

El premi d'arribar va ser la rebuda que li van donar les centenars de persones que l'esperaven a la meta. L'alegria va portar a deixar de banda el caminador i aixecant-se per si mateix després de caure diverses vegades. T'estimo Bailey i t'admiro, pel teu coratge, amb ell dones sentit a la vida, la teva i la nostra.