NOTICIES DE PLOMA RÀPIDA

El «reporter robot» es diu Kiabi Xiaoxi, que podria traduir-se com «notícies de ploma ràpida», ha entrat a la plantilla de l'agència Xinhua des d'aquest dissabte davant l'estupor d'alguns periodistes xinesos. L'agència oficial Xinhua ha començat a publicar aquest cap de setmana algunes notícies per intel·ligència artificial, sense que la mà d'un periodista intervingui en elles.
El «reporter robot» com alguns el defineixen, ha «entrat a la plantilla» de l'agència aquest dissabte, després d'un període de prova en el que va redactar informacions esportives i de negocis. Kuaibi és capaç d'escriure en dos idiomes, anglès i mandarí, el que el situa amb cert avantatge sobre molts dels seus col·legues humans, encara que alguns alerten que pot ser fàcil de piratejar, amb el que no sempre podria redactar el que els seus caps volen.
En els primers mesos de proves, a Kuaibi se li va encarregar que fes les notes de resultats de la lliga xinesa de futbol, ​​que solen consistir en plantilles que simplement cal omplir amb els gols de la jornada. Xinhua és el segon mitjà de comunicació que utilitza «reporters robot» a la Xina, després que al setembre la xarxa social Tencent publiqués al setembre un article sobre la inflació al país -que incloïa comentaris d'experts- redactat automàticament per ordinador.
Alguns periodistes xinesos han expressat la seva por que un dia el seu treball pugui ser substituït per aquestes màquines, va assenyalar el diari South China Morning Post, i van condemnar que fos precisament Xinhua, el més influent mitjà del país, un dels primers promotors d'aquestes iniciatives. De fet, hi haurà més objectivitat que en el periodista tradicional homínid i fins i tot encara que sigui artificial hi haurà inteligència, una cosa aparentment inexistent fins ara, sobretot a l'apartat de l'esport, de la mateixa manera que no hi haurà tendenciositat ni amaneraments, encara que és cert que tampoc hi haurà emoció, ni el robot farà mai un Marhuenda. Segurament el futur de la informació està aqui, de fet per al 'copy paste' actual, tampoc fa falta gran cosa més, i Kiabi Xiaoxi, almenys no s'adormirà a la feina.
Comparteix:  

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada