ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

XANTATGE ABUSIU


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que la vaga convocada pels treballadors del metro per avui i dimecres, en plena celebració del Mobile World Congress (MWC), és absolutament legítima, encara que considera que “no és proporcional” que el comitè d'empresa hagi abandonat les negociacions després que la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) presentés ahir una proposta d'última hora en què es posava sobre la taula “material suficient” per desconvocar l'aturada. Colau ha advertit que l'ajuntament “no pot anar més enllà” en les seves concessions a la plantilla, que està negociant el conveni col·lectiu.

L'alcaldessa ha fet aquestes declaracions hores després que els treballadors del metro donessin per trencades les negociacions, al considerar que les últimes ofertes de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), presentades ahir, eren insuficients. “Des de l'ajuntament s'ha fet el màxim possible”, ha insistit Colau, que, malgrat l'últim cop de porta donat pels treballadors, afirma que el consistori continuarà disposat a negociar per evitar els dos dies de vaga encara que sigui en l'últim minut.

No se si s'han adonat els senyors vaguistes que a qui més perjudiquen es als ciutadans, als barcelonins que van a treballar, o a l'escola, no als del MWC (els rics no van en metro), i és que les vagues a dia d'avui, només les fan els funcionaris que tenen la feina i el sou assegurats. Els haurien d'escarmentar d'una punyetera vegada, a veure si entraven en raó i deixàven de perjudicar als ciutadans.

Francament, el dret a la vaga no pot ser un xantatge abusiu, aprofitant la urgència de l'Ajuntament per evitar-la, máxime quan la presidenta de TMB revela que el sou mitjà de la plantilla és d'uns 36.000 euros l'any, que no està malament, els ofereixen un augment de 360 euros anuals (a mi m'han apujat de 60€ anuals la pensió). I és que aquesta vaga, que ja és un clàssic del xantatge pur i dur d'aquests treballadors molt més privilegiats que els altres. Ha fet bé de plantar-se l'alcaldessa i no cedir a aquests xantatge, cosa que no havia fet cap alcalde anterior, encara que el que em pregunto és quina hauria estat la seva postura, la seva reacció d'haver estat a la oposició.

Publica un comentari a l'entrada

15 Comentaris

  1. "DAVANT EL CAPITALISME DEL MOBILE WORLD CONGRES...L'ALEGRIA DE VAGA" ADA COLAU. AIXO ERA EL SEU CRIT DE GUERRA NO FA MASSA...I ESCLAR ELS DE CGT.SU VAN CREURE...

    ResponElimina
  2. és que s'ho creuen tot Oliva, sobretot quan no tenen poder.

    ResponElimina
  3. Siiiiiiiiiiiii ¡¡¡
    Opresores...........Mala gente................poque soltes (tal como suena)....
    jejejej...Caminad, malditos...Mientras vuestras palabras campan por los eflubios etereos de la nube....caminad...El metro no funciona...pero ...Es lo que hay...todo es automático, presto, rápido, pasmático, ortodoxo, complejo y paradigmático....pero el metro no funciona...
    Porque el hombre ha dicho no.
    y la alcaldesa, antes hombre; antes mujer; antes ciudadano de la calle, es ahora jefa de todo aquello de lo contra-antes....
    Joder..que reflujo

    ResponElimina
  4. estem esverats, veig. Però mira el que guanyaries si haguessis treballat al metro. I a més a més, podries fer vaga, i el més important: dir: companys i companyes, millor dit: compañeros y compañeras

    ResponElimina
  5. No amic, estamos como queremos estar, o sea, en la inopia.
    Nadie sabe todavía la pieza que le toca jugar en el nuevo tablero. La alcaldesa no se atreve a ejercer de tal, y los obreros detestan ese nombre porque parece ser se menosprecian.
    Hay que saber decir no, y hay que saber cuando decirlo. Y aquí todo dios navega sin rumbo, una porque quiere quedar bien con el proletariado y a la vez llevar la autoridad de su ministerio; y los otros porque dicen que la han votado y que ahora no parece ser aquella a la que le dieron confianza.
    Y ninguno de los dos está en su lugar. Y para hacerla más sonada paran el tranvía subterraneo justo cuando los guapos del diseño mundial, con el de Facebook a la cabeza, vienen a tomarse unas birras en la Plaza Real.
    Mientras, la TVEN3, nos dice entre Pugdemonts y Tardás que, el dinero que dejara el tal evento, superará los 430 millones de euros..
    Ahhh...este si es el capitalismo que me va cantidad....
    Somos los mejores camareros, cafeteros, limpiadores, porteros, taxistas, azafatos, afafatas, bedeles, ascensoristas, sonriseros, portadores de maletas, abrillantadores de suelos y fregaplatos del mundo mundial...al menos hasta la semana que viene.
    Salut

    ResponElimina
  6. Ja fa temps que cal replantejar el dret de vaga, de perjudicar els patrons avui s'ha convertit en una eina corporativista i conservadora per a treballadors privilegiats i funcionaris, quan es fan públics els sous tothom s'esvera, ja fa passar amb elscontroladors, amb la TV3...tot plegat perjudica els més desafavorits, que no poden comptar amb aquestes eines de pressió que són xantatges, ser d'esquerra no és repetir consignes, és comptar amb la universalitat de la germanor dels obrers i les obreres i no escombrar cap a casa, als de Mobil els posaran autocars però les cuidadores de gent gran o els cambrers amb contracte temporal, o... aquests patiran les conseqüències del tema, el mateix que quan es feien vagues a l'escola pública contra les quals vaig estar durant anys fent que et miressin de reüll com si fossis una carca convergent o cosa semblant

    ResponElimina
  7. l'alcaldesa ha topat amb el món real, per això va bé que manin les esquerres o això que ells mateixos es diuen 'esquerres', no és el mateix predicar que...

    ResponElimina
  8. dels 430 milions, a tu quan et toca. Jo diria que Colau ha estat bé, no ha transigit al xantatge dels vaguistes, o ja no ho sé, tot és un despropòsit.

    ResponElimina
  9. la vaga no ha afectat els del CongrésS del Mòbil Júlia, ho han solucionat amb autobusos, els mperjudicats com sempre han estat els ciutadans els compañeros y compañeras d'aquests sindicats obsolets que no perjudican ni a l'amo ni als del Congrés, sinó als treballadors, i aixó s'hauria d'acabar. NOM SÓN JA TEMPS PER A VAGUES, que de fet nomès les fan els funcionaris.

    ResponElimina
  10. doncs això, i ja ho hem comentat en d'altres ocasions, tot plegat, però hi ha uns dogmes que semblen intocables

    ResponElimina
  11. Los empleados de las subcontratas no hacen huelga y seguramente tienen más motivos. El problema de Colau es que si no estuviera en el ay untamiento, estaría apoyando la huelga. Por lo demás, totalmente de acuerdo...

    ResponElimina
  12. 2,10 euros el bitllet sezill... la vaga l,hauriem de fer nosaltres!! Despres no volen que agafem motos ni cotxes per la contaminacio...a bcn hi ha quasi be una moto per capita atenent les voreses i passos de zebra i no es d,extranyar... Que s,ho facin mirar.

    ResponElimina
  13. 2,10 euros el bitllet sezill... la vaga l,hauriem de fer nosaltres!! Despres no volen que agafem motos ni cotxes per la contaminacio...a bcn hi ha quasi be una moto per capita atenent les voreses i passos de zebra i no es d,extranyar... Que s,ho facin mirar.

    ResponElimina
  14. Daniel, es lo que scede cuando los contestatarios llegan al poder, y ahora que?

    ResponElimina
  15. es cert Gemma,el bitller és car i això que l'Empresa és dedficitaria, encara que amb els sous que paguen no m'estranya.

    ResponElimina