• Contrariamente a los que en Cataluña opinan que Cervantes les es ajeno, algunos, por ignorancia y otros porque su ideología independentista no les permite considerarlo entre los suyos, creo que si hay un escritor catalanista éste es el autor de El Quijote. En consecuencia, hubiera sido esperable -ojalá lo sea todavía-, que el Ayuntamiento y la Conselleria de Cultura celebraran los cuatrocientos años de la muerte del gran clásico - escriu Carme Riera a el Mundo.
O sigui que la senyora o senyoreta Riera parla per boca d'ase o li vesa el sobreixidor de ressentiment, i pensa que la gent de Catalunya som idiotes o ignorants, fins i tot els que no som independentistes. Clar que sabem que Cervantes parlava de Barcelona i la lloaba al Quixot, i ves que segur que Norbert Bilbeny(*) ens diria que el seu origen era català, lo qual podria ser, a Sabadell fins i tot tenia un Cinema i té encara un carrer. Altra cosa és que la Conselleria de Cultura i l'Ajuntament celebrin els 400 aniversari de la seva mort, aspecte que potser tampoc caldria, el manc per pispa, que no d'accident, va escriure una sola novel·la important que és el Quixot, i francament tampoc n'hi ha per tant, es absurda, avorrida, inversemblant, tan o més que Tirant lo Blanc que ha de patir i llegir la mainada a l'escola, si o si, i després ja queden traumatitzats de per vida.

Ja ho deia jo, que si, que diu el Sr. Bilbeny que els seus pares - els d'en Miquel de Cervent -  eren catalans, però tampoc se li pot fer massa cas, per a ell - el sr. Bilbeny - a qualsevol prohom d'on sigui del planeta és capaç de trobar el seu origen català, com Da vinci, el de la vincicleta, Putin el de la putinadeta, Gardel el dels tangos, o qui sigui o faci falta catalanitzar.

Ja ho deia Espriu qual li va preguntar un admirador un dia al matí com es trovaba: Que com em trobo?: envoltat per la mort i rodejat d'imbècils.