"Em dic Anna, tinc 96 anys i he mort en la més absoluta soledat" - Aquesta és la carta que podria haver escrit Anna, companya d'habitació de la meva mare a la residència en la qual vivia:

  • "Hola. Em dic Anna. Tinc 96 anys. He mort avui a les 3:30 de la matinada a la major i més absoluta soledat. Només la persona que comparteix amb mi l'habitació, també malalta terminal, també molt gran, m'acompanyava. porto diverses hores al llit; només una infermera, en veure el meu estat, ha donat l'avís perquè em vinguin a buscar.
  • Tant de temps dedicat als meus fills, al meu marit, als meus néts, treballant per al meu país ... i ningú m'ha agafat de la mà mentre m'anava, ningú ha plorat la meva pèrdua costat del meu llit i ningú em va a trobar a faltar. Potser en alguna cosa no vaig encertar, o potser, simplement, la vida és injusta amb la gent gran ... " - carta a el periódico.
RESPOSTA:
  • "Benvolguda Anna: No ets l'única, hi ha moltes Anna com tu, i més que n'hi haurà. Ets una vella i molestes, no aportes res i per això igual que de petita t'aparcaven a l'escola, ara has acabat el teu viatge aparcada en una trista i desoladora residència, que no sé perquè li diuen residència i no precementeri.
  • Saps Anna, això succeeix porquè així està organitzada aquesta societat, recordes allò del tant tens tant vals, doncs això, i poc has de tenir si t'han deixat morir sola. Saps Anna, no es tracta que l'encertessis o no, simplement eres vella i a ningú li interesabas, com succeeix amb la majoria de vells, aquesta nosa, aquest entrebanc tan molest i fins i tot poc decoratiu, amb les seves xacres, mals, pastilles i deteriorament, que dóna feina i molèsties, i la gent no vol a ningú que li doni feina i molèsties.
  • No has fet res malament, Anna, només has complert massa anys, i això en aquesta societat hedonista es paga amb la soledat, la soledat de qui havent complert amb totes les seves obligacions no rep cap compensació, la solitud exterior i interior, i és que és molt dificil saber quan un ha de morir-se, potser caldria saber escollir el moment, però com saber quin és el moment?

  • Descansa en pau, Ana ....