BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » PANCATALANISME

PANCATALANISME

- Francesc Puigcarbó - divendres, 8 de juliol de 2016 - 8.7.16


Fa un parell d'anys que vaig publicar aquest escrit, concretament el 2 d'agost de 2014. L'he recuperat, per què l'estiu és época de refregits i fa uns dies malgrat no ser l'aniversari de la seva mort, es parla força de Montserrat Roig, Montserrat i Joan Fuster, dues persones molt importants dins el meu imaginari d'un temps, d'un país, d'un passat....


"Actualment, sia una TV pública o privada, és impossible una entrevista (o conversa) com aquesta entre Montserrat Roig i Joan Fuster, i no perqué fumessin ambdós o bevessin a la tele, sinó perque en els trenta llargs minuts de l'entrevista o conversa i hi ha un dosi de... lucidesa, d'honestedad, de claredat d'idées, impensable a dia d'avui on sovinteja l'encefalograma pla i tot es ràpid i concentrat.

Aquesta entrevista a Personatges, un programa de l'any 1977 a TVE de Sant Cugat, inimaginable a dia d'avui, traspua una enorme frescor intel·lectual; i, de la mateixa manera que en matar al gruïca varen matar un paisatge, la televisió fa ja temps que ha matat entrevistes com aquesta, que seria a dia d'avui impossible, i no perqué els dos personatges malauradament hagin ja traspassat, seria impossible perquè ja no hi ha personatges entrevistadors ni entrevistats que ho farien possible, nomès ens han quedat putxinel·lis i no gaire bons."


  - -
SHARE

- Francesc Puigcarbó

5 Comentaris :

 1. L'entrevista és magnífica, però quina tristor em produeix!! Estem parlant de l'any 77 i sembla que tota la feina feta en aquests 39 anys passats no hagi servit per gairebé res. Al menys a Espanya no ha fet forat, com si tot hagués estat en va. Quina decepció!

  Pobreta Montserrat Roig, que guapa era.

  ResponElimina
 2. aquesta és la sensació, de tristesa, d'un passat efímer

  ResponElimina
 3. em crea una enyonrança del que podia haver estat i no va ser.

  ResponElimina