REFERÈNDUM - SI, RUI - NO


El diputat i líder de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, va assegurar aquest dimarts en el marc d'un debat de l'ANC al districte de Gràcia de Barcelona que, "l'any que ve per aquestes dates, a la festa major de Gràcia, i si la gent de Catalunya ho vol, ja haurem proclamat la independència". Segons el membre del PDC, aquesta es faria a través de les tres lleis de transitorietat jurídica, que s'aprovarien abans del referèndum. Des de la CUP, la diputada Mireia Vehí, va optar per aprovar les tres lleis després de la celebració de referèndum.

Aquestes paraules se suposa que el Sr.Turull no les va dir en ple us de les seves facultats mentals i físiques, i nomès queda el dubte de si és un il·lús o un mentider, o potser les dues coses alhora. El que fa amb manifestacions com aquesta que s'haurà d'empassar amb patates a la propera festa Major de Gràcia, és enganyar a la gent, il·lusionar-la amb quelcom que sap no es produirà, perquè no és possible. De fet ja no se qui em cansa i avorreix més, si els nacionalistes catalans o els espanyols, que nomès es diferencien per que la pastanaga que ens posen davant del nas es diferent,  pero no em podem esperar res ni dels uns ni dels altres, i ja porten quatre anys marejant la perdiu.

I mira que seria fàcil acabar amb la questió aquesta de la independencia, nomès caldria que Mariano Rajoy fos una mica llest, una mica intel·ligent, una mica murri, i tingués visió política d'una certa alçada, lluny de la de vol gallinaci, i deixès fer a Catalunya el referèndum, no la RUI que és la ruïna, no. un referèndum amb totes les de la llei. Ho dic perquè, de celebrarse, el SI no passaria del 40% amb sort - m'hi jugo un pesol -, que a l'hora de la veritat aquí som cagons de mena, i perquè aquest 40% de fet, ni tan sols representaria a l'independentisme real, que és del 25%.

Si Mariano Rajoy fos capaç de veure això, a banda d'acabar per una llarga temporada amb l'ambició d'una part dels catalans, pasaría a la història com el Gran estadista demòcrata que va autoritzar el referendum per la no independencia de Catalunya, però Mariano Rajoy no és cap gran estadista, i el President de la Generalitat tampoc, i Jordi Turull un somiatruites enganya babaus. i és que els nostres polítics, confonen el cul amb les tèmpores i obliden que no són més que personatges sainetescs i berlanguians de segona.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Sí s'arribés a fer aquest referèndum jo votaria a favor de la independencia, i si per casualitat guanyés el sí, l'endemà mateix emigro a Groenlàndia o més lluny.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No et caldria emigrar, el SI no guanyaria, i el que emprenya és que n'hi ha uns quants que están enganyant a la gent amb falses il·lusions o amb promeses d'il·lús com la de Turull i això crerarà un desengany i una frustració a l'engrós....

   Elimina
 2. No et fará falta emigrar, no guanyará el si...són quatre .
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Mentre no es faci el referèndum qualsevol xifra és un judici de valor que respon només a les pròpies dèries de cadascú.

   Elimina
  2. SI, però la meva dèria, crec que ho clava, 40; 45% com a molt, no se si ho arribarem a veure per certificar-ho.

   Elimina
  3. Aquesta és una aproximació realista, però no ho era la dels quatre i el cabo. A més, un 40-45% de sí no comporta un 55-60% de no.

   Elimina
  4. doncs sí, més o menys, votaría molta gent

   Elimina
 3. El sí perdria no tan sols per covardia local sinó perquè els polítics d'aquí també fan iuiu encara que siguin 'els nostres', vet-ho aquí, cada dia la diuen més grossa, però sembla que molta gent vulgui ser enredada, aquesta història va començar relativament bé i s'acabarà com el rosari de l'Aurora, si acaba, això sí...

  ResponElimina
  Respostes
  1. i aquests polítics de fireta hauràn aconseguit frustrar a molta gent que de bona fe se'ls ha cregut.

   Elimina
 4. el que em preocupa més és que per damunt del seny i la rauxa ens malmet el cofoïsme, som els millors, els més guapos, espanya ens pega -que també- i etcètera, només ens faltava que Colom fos -diuen alguns- català, així podrem reclamar els amèriques a més a més dels països catalans que no volen ser països catalans, 'me sé todos los cuentos' que deia el poeta

  ResponElimina
 5. Epppp ¡¡ que Cristobal era Cristófol ¡¡¡, aixó ja demostra moltes coses...

  ResponElimina
  Respostes
  1. cony, si Colom era de la Llagosta, ho sap tothom

   Elimina
  2. Si...de la LLagosta, pero marinada amb all i julivert ¡¡¡jajaja

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada