El diputat i líder de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, va assegurar aquest dimarts en el marc d'un debat de l'ANC al districte de Gràcia de Barcelona que, "l'any que ve per aquestes dates, a la festa major de Gràcia, i si la gent de Catalunya ho vol, ja haurem proclamat la independència". Segons el membre del PDC, aquesta es faria a través de les tres lleis de transitorietat jurídica, que s'aprovarien abans del referèndum. Des de la CUP, la diputada Mireia Vehí, va optar per aprovar les tres lleis després de la celebració de referèndum.

Aquestes paraules se suposa que el Sr.Turull no les va dir en ple us de les seves facultats mentals i físiques, i nomès queda el dubte de si és un il·lús o un mentider, o potser les dues coses alhora. El que fa amb manifestacions com aquesta que s'haurà d'empassar amb patates a la propera festa Major de Gràcia, és enganyar a la gent, il·lusionar-la amb quelcom que sap no es produirà, perquè no és possible. De fet ja no se qui em cansa i avorreix més, si els nacionalistes catalans o els espanyols, que nomès es diferencien per que la pastanaga que ens posen davant del nas es diferent,  pero no em podem esperar res ni dels uns ni dels altres, i ja porten quatre anys marejant la perdiu.

I mira que seria fàcil acabar amb la questió aquesta de la independencia, nomès caldria que Mariano Rajoy fos una mica llest, una mica intel·ligent, una mica murri, i tingués visió política d'una certa alçada, lluny de la de vol gallinaci, i deixès fer a Catalunya el referèndum, no la RUI que és la ruïna, no. un referèndum amb totes les de la llei. Ho dic perquè, de celebrarse, el SI no passaria del 40% amb sort - m'hi jugo un pesol -, que a l'hora de la veritat aquí som cagons de mena, i perquè aquest 40% de fet, ni tan sols representaria a l'independentisme real, que és del 25%.

Si Mariano Rajoy fos capaç de veure això, a banda d'acabar per una llarga temporada amb l'ambició d'una part dels catalans, pasaría a la història com el Gran estadista demòcrata que va autoritzar el referendum per la no independencia de Catalunya, però Mariano Rajoy no és cap gran estadista, i el President de la Generalitat tampoc, i Jordi Turull un somiatruites enganya babaus. i és que els nostres polítics, confonen el cul amb les tèmpores i obliden que no són més que personatges sainetescs i berlanguians de segona.