A l'Edat Mitjana s'havia de pagar com a delme un deu per cent de la collita a l'esglesia, més el que s'havia de pagar al Sr. Feudal, eren els serfs, súbdits o antics esclaus els qui ho feien sotmesos per aquests dos poders Esglesia i Estat. Com el Srs. Feudals sempre estaven embrancats en guerres solien exigir més i més delmes als seus servents, servents que en alguna ocasió límit es rebel·laven per treure's del damunt aquest jou fagocitari i opressor. De fet, l'ùnic que ha canviat és que les guerres actuals dels senyors feudals són econòmiques, i en principi ha desaparegut el dret de cuixa, Cert és tambè que a l'Edat Mitjana no hi havia sindicats, ara n'hi han, però com si no hi fossin, i l'esquerra esta desorientada, perduda i esmaperduda, ancorada en aspectes demagògics del passat com si fossim immutables, i aixi els hi va. La dreta, va a la seva, com sempre ha fet, i els nous servents som els qui ens toca el rebre i a més a més cornuts i a pagar el beure. I aquest és el panorama que tenim al davant.
No se, però vist que l’entorn social no ha canviat a penes i que tot continua igual, potser seria arribada l'hora per part dels nous servents de rebel·lar-se, al cap i a la fi si tothom deixés de fumar en sec i de posar benzina, l'Estat faria un crack total, car d'això bàsicament viuen, o com al motí de la Bounty rel·levar per incompetent al capità de la nau.
No els culpem doncs més ni ens queixem vanament, la solució la tenim, només cal ser valents per aplicar-la. Llach ens recordaba que era temps de revolta i s’ha de tenir en compte que nosaltres ens varem oblidar de fer-la en el seu moment. Fotem-la d'una punyetera vegada.
Entenc és difícil, posar-nos d'acord per fer la revolta és complicat, hi ha el futbol, el cap de setmana a l'apartament de la platja, la feina que no podem deixar necessària per pagar la hipoteca, etc etc. Sí, és dificil, estem atrapats en un cul-de-sac, un peix que es mossega la cua del que no ens en podem escapolir, o no som prou valents per almenys intentar-ho.