Felipe González ha assegurat aquest dimecres que Pedro Sánchez, en contra del que ha defensat en públic des de les últimes generals, li va confiar que pensava abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy per permetre que governés el PP i impedir així unes terceres eleccions. “El 29 de juny em va explicar que passava a l'oposició, que no intentaria cap govern alternatiu, que en la primera votació de la investidura de Rajoy votaria en contra i que en segona s'abstindria per no impedir la formació de govern. Em va trucar perquè va voler. I és clar, em sento frustrat, com si m'haguessin enganyat. Em diu ‘penso fer aquesta cosa’ i després fa una cosa completament diferent. Jo no he tornat a asseure'm a parlar amb ell. He intercanviat amb ell un parell de missatges. No sé si ha parlat amb altres dirigents. Si ha canviat de posició, no ho ha explicat a ningú. Deu tenir les seves raons, però jo no les entenc”, ha assenyalat l'expresident del Govern en una entrevista a la Cadena Ser. 
De memòria oblidadissa per cert Felipe: Em diu 'penso fer aquesta cosa' i després fa una cosa completament diferent. Ja no es deu recordar de quan OTAN d'entrada no, o OTAN si o alomojó....

Felipe González menteix, i ho fa conscientment, obviàment no ho sé, però ho intueixo, la mentida de Felipe, forma part dels atacs que rebrà Sánchez d'avui a dissabte, que seran ferotges, com diu Antón Losada: Per estar acorralat i mig mort resulta impressionant la quantitat de munició que s'està malgastant en rematar a Pedro Sánchez. La balasera resulta realment eixordadora. La varietat i potència destructiva de la munició emprada sembla digne d'una pel·lícula de Marvel.

Ningú dedica tant de temps i esforç a matar un cadàver. Així que aquest mort ha d'estar molt viu i més ha d'haver moltes ganes de rematar-ho. Pedro Sánchez sembla haver-se convertit en l'únic obstacle que, a dia d'avui, impedeix la investidura de Mariano Rajoy i l'inici d'una legislatura dominada per la majoria conservadora que sumen el PP i Ciutadans.

S'acusa Pedro Sánchez de embarcar-se en això per pura supervivència política i com a maniobra per conservar el poder dins el PSOE. Una acusació que seria rellevant si tots la resta estiguessin maniobrant per aconseguir la pau al món i la felicitat de tots els espanyols. També se li imputa el càrrec de barrejar de manera irresponsable els problemes orgànics socialistes i els problemes de governabilitat. En tot cas podrà acusar de haver-los agitat perquè ja porten nou mesos barrejats. O és que les línies vermelles que se li van imposar al desembre per dificultar-li tot el possible sumar una majoria de canvi no tenien res a veure amb la lluita interna pel poder socialista?

El poden acusar d'haver matar a Kennedy si cal, però per un moment, nomès per un moment, imagineu-vos que s'haguès abstingut per que el Plasma pogués gobernar i la mateixa nit li col·loquen a Soria al Banc Mundial. La desmesurada ambició de la branca andalusa hi té molt a veure en tot aquest assumpte, però si es carreguen a Pedro Sánchez, de retruc s'hauràn carregat al que en queda del PSoE, i sinó al temps.