LA SOCIETAT DE LA DESINFORMACIÓ I LA INCOMUNICACIÓ


Avui a mig matí he rebut un Whatsapp d'en Miquel en el que m'enviaba un foto, en anar a obrir-lo no m'ha deixat, en anglès em deia que aquesta aplicació ja estava acabada i que em poses en contacte per activar-la de nou, bla,bla,bla. Resultat, ja no tinc Whatsapp, 'esborrat' com twitter, Facebook, o Instagram on ja no m'hi he apuntat. Retrògrad, o reaci amb les noves teconologíes? No! avançat a sistemes obsolets amb data propera de caducitat per a ments lúcides que no volen ser absorvides per la voràgine de fòtils que nomès existeixen per a controlar-nos, recordeu que quelcom servei que sigui gratis vol dir que el producte ets tu, i ja estic tip que m'entabanin amb publicitat no desitjada, i el sorollet impertinent dels Whatsapp, sense comptar amb els grups familiars o d'altre índole.
Passa el mateix amb els diaris digitals, si no hi ha estats subscrit, et bombardegen amb propaganda sorollosa no desitjada que t'envaeix impunement, i que costa de treure a vegades.

Sense Whatsapp, Facebook, twitter, instagram, ni mòbil, es viu millor i molt més lliure, i dic mòbil atès ja no el porto, ara és immòbil com un telèfon fix, tinc un rellotge que per les emergències o trucades concretes que aquesta seria la funció pràctica del mòbil, ja em serveix i en tinc prou i de sobres.
Com deia, endarrere? no! endavant, un parell de pantalles endavant de com ha de ser i serà la comunicació entre les persones en un futur no gaire llunyà, com havia estat abans i com ha estat  gairebé sempre.., oral, cara a cara. Aquest desori actual de la incomunicada i desinformada societat de la comunicació i la informació, con condueix enlloc, i sinó al temps....

3 comentaris:

 1. El cas es que et crea una dependencia que acaba sent agobiant. Quina necessitat tenim per exemple de dinar amb el mobil al costat? I dels selfies? Quina necessitat en tenim? L,altre dia mentre sopavem quasi em posen els de la taula del costat el pal del selfie damunt del meu plat...sort que tu no hi erets..Jajaja

  ResponElimina
 2. a casa, a taula quan venen tots a sopar no hi ha calp mòbil, tots fora del menjador, ja ho saben....

  ResponElimina
 3. No tengo Instagram ni Tuiter, aunque esté dado de alta el nombre de Totbarcelona.
  Facebook lo utilizo para EERR, pero no para poner lo que hago ni las fotos.
  y el was-was para saber de mi nieto, pero no creas que le tengo mucho cariño.
  No te des de alta. No pierdes nada.
  Salut

  ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.