Avui a mig matí he rebut un Whatsapp d'en Miquel en el que m'enviaba un foto, en anar a obrir-lo no m'ha deixat, en anglès em deia que aquesta aplicació ja estava acabada i que em poses en contacte per activar-la de nou, bla,bla,bla. Resultat, ja no tinc Whatsapp, 'esborrat' com twitter, Facebook, o Instagram on ja no m'hi he apuntat. Retrògrad, o reaci amb les noves teconologíes? No! avançat a sistemes obsolets amb data propera de caducitat per a ments lúcides que no volen ser absorvides per la voràgine de fòtils que nomès existeixen per a controlar-nos, recordeu que quelcom servei que sigui gratis vol dir que el producte ets tu, i ja estic tip que m'entabanin amb publicitat no desitjada, i el sorollet impertinent dels Whatsapp, sense comptar amb els grups familiars o d'altre índole.
Passa el mateix amb els diaris digitals, si no hi ha estats subscrit, et bombardegen amb propaganda sorollosa no desitjada que t'envaeix impunement, i que costa de treure a vegades.


Sense Whatsapp, Facebook, twitter, instagram, ni mòbil, es viu millor i molt més lliure, i dic mòbil atès ja no el porto, ara és immòbil com un telèfon fix, tinc un rellotge que per les emergències o trucades concretes que aquesta seria la funció pràctica del mòbil, ja em serveix i en tinc prou i de sobres.
Com deia, endarrere? no! endavant, un parell de pantalles endavant de com ha de ser i serà la comunicació entre les persones en un futur no gaire llunyà, com havia estat abans i com ha estat  gairebé sempre.., oral, cara a cara. Aquest desori actual de la incomunicada i desinformada societat de la comunicació i la informació, con condueix enlloc, i sinó al temps....