Durant dècades, el porró ha sigut un ornament de vidre que embassava una pols d'alta graduació. Relegat a algunes caricaturesques masies especialitzades en alliolis perforadors de tràquees, els seus companys eren el càntir, l'aixada, la rajola decorada i el plat commemoratiu. Només els molt nostàlgics o els molt avantguardistes el feien servir, els uns per costum i els altres per xuleria. Torna el bicorne amb empenta, reivindicat per Can Boneta, Dos Pebrots o el Porrón Molón. Com a inesperat ús, el de decantador agropecuari. Ben aviat veurem els sommeliers servir un vi de 200 euros en un porró i, extasiats, l'alçarem per delectar-nos amb el rajolí.
Això és el que escriu a elperiódico en Joan Puig Pascual, quan parla de l'ús del porró: Només els molt nostàlgics o els molt avantguardistes el feien servir, els uns per costum i els altres per xuleria, diu Puig. Doncs miri, a casa servidor encara beu en porró, ho ha fet tota la vida des que es va casar al 1970, supose que per costum, o heredat del pare o de l'avi, i tot i no ser un expert comptador de titius em defenso prou bé en l'ús d'aquest noble cantir de disseny bicorne que segueix presidint la taula a casa cada àpat, llevat de l'esmorzar que va amb coca-cola, i el berenar, un altre clàssic que s'hauria de recuperar i jo no he deixat mai, pa amb xocolata, per suposat Lindt.
Siii amb una mica de gaseosa , el vi blanc, aixó si.
ResponEliminaaixò ho feia el pare, jo vi negre sense res....
EliminaPlé de Priorat de barril fresquet.
ResponEliminaper exemple, o moscatell, o xampany semi sec
EliminaCerveza con limon en verano..
ResponEliminatambién, bien fresquita. a mi suegro le gustaba mucho....
EliminaValeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..cony ¡¡¡ i el porró ? , cullons ¡¡¡
ResponEliminaMolt parlar, i mol, des-de el Gamonal, si...més...¿i el porró ?
Vi blanc i la gaseosa ¡¡¡ tinc la garganta seca.
Val més beure com i amb el que sigui per oblidar, a Galicia guanya el de les vaques, amb majoria absoluta. O sia, un paio que pregunta per què les vaques tenen nom de dona, serà de nou president de Galicia. Cagatilorito.
ResponEliminajajajajajaja....Gran veritat ¡
ResponEliminaJo de petita tenía porronet, i la meva avia m,hi posava colacao amb llet per esmorzar. Era el meu bibero catalanet. Despres vaig passar-me al got, pero recordó que estava bonissim... La meva besavia tambe tenía un porronet petit com el meu que ella l,omplia d,aigua fresca per les nits i se,l deixava a la tauleta de nit per si tenía sed. Al meu avi ramón el prenia de vi negre molt fresquet. Tot aixo es va perdre son records de l,infantesa.. La xocolata m,agrada Sense llet, negre, de la marca valor i amb pa, aixo encara continua sent aixi, i ho trobo molt sa i molt bo.
ResponEliminaveus, la xocolata negra no m'agrada, massa forta, en canvi la amb menys cacau rellena amb moousse de xocolata, llimona, taronja, menta, es boníssima.
ResponEliminaQuan al porró, a casa no s'ha perdut, encara hi és.