Comentaba ahir el premi al millor 'croissant artesà' d'Espanya, obtingut per la pastisseria Canal de Barcelona.
En la informació dels diaris no hi sortia la foto del 'croissant' guanyador, que entenc és el d'aquesta pàgina web de la propia pastisseria, però, ai las, hi ha un però, això de la foto no és un 'croissant' 'comme il faut', tot i que el 'croissant' no és un invent francés, i per tant el premi se'ls hi hauria de retirar. A aquest 'croissant' li falta la part millor del 'croissant', les banyes, i li falten no per una questió menor, el croissant autèntic té banyes.
S'en queixàven ahir els del versióRAC1 de la manca de banyes precisament en uns crusants que els hi havien enviat els de la Pastisseria Canal, i servidor estaria amb en Peyu, millor els crusants de llard, pel meu gust clar.
Els seus orígens semblen remuntar-se a la ciutat de Viena, on es van crear per a commemorar la fi del setge de 1683 pels turcs. La paraula 'croissant' significa 'creixent' en francès, per raó de la seva forma de lluna creixent, que és el símbol de l'Islam, d'ací la forma del 'croissant' autèntic, de mitja lluna.
a banda, en català s'hauria d'escriure crusant i en castallà croasán. O sia que ni premiats ni organitzadors tenen molt clar com ha de ser un autèntic crusant, ni tan sols saben dir o escriure correctament el seu nom. País!
Estimat: Dius que : "La paraula 'croissant' significa 'creixent' en francès, per raó de la seva forma de lluna creixent, que és el símbol de l'Islam,..."
ResponEliminaEn referència a la Lluna, dir-te que si la Lluna té forma de "C", com en la bandera de Tunez, amb les banyes a la dreta, la Lluna està en quart minvant.
Quan la Lluna està en forma de "D", amb les banyes a l'esquerra, està en quart creixent.
O sigui, per poder dir que és el símbol de l'Islam hem d'agafar el croissant amb la mà dreta i l'adreça de les banyes hauran d'estar cap a l'esquerra.
L'observació, que sembla estúpida, és molt important, perquè aquesta és la idea.
No hauríem d'oblidar que en l'Islam es menja sempre amb la mà dreta i no es toquen els aliments amb l'esquerra, doncs aquesta serveix per netejar-se les impureses del cos, com per exemple quan un defeca enmig del desert.
Salut
Això ho diu la viquipèdia, el que volia resaltar és que el crusant ha de ser amb banyes si vol ser fidel a l'original.
EliminaDons la veritat, si el guanyador es el de la fotografía, moltas banyas no hi te.
ResponEliminaPer mi, es un defecte, m´encanta el socarrat del extrém de la banya. Si jo estigues al jurát, els habría descartat.
En fí, aquests dias tením polemicas gastronómmicas, crusants sense banyas, paellas amb xoriso.....
Una abraçada.
A mi també el que més m'agrada del crusant són les banyes,
ResponEliminaAhhhh¡¡¡
ResponEliminaEl mejor que me he comido ha sido en una cafeteria en Valladolid, que por cierto, se llama ¡Julivert¡
Salut
Julivert? no la recordo, si que recordo que a la plaça major hi havia el ¡mesón del pan con tomate¡.
EliminaYo entiendo que no le han puesto los cuernos, para no herir sensibilidades de antitaurinos y maridos con esposas infieles. Vivimos en un mundo políticamente correcto.
ResponEliminaMiquel, los croissant se giran y así cada uno lo hace a su gusto, ejem...
Un saludo
no, sucede Daniel que mucha gente los hace sin cuernos. Pero entiendo que el auténtico debería de ser con ellos.
Eliminahttp://www.pasteleria.com/noticia/201609/2433-arrancan-inscripciones-del-mejor-croissant-de-espana-2016
ResponEliminaA les bases del concurs s'especifica, entre d'altres trets, que ha de tenir les banyes rectes.
ALESHORES NO ES UN CRUSANT COM PERTOCA, vindria a ser com les variacions Goldberg, són, però no són Bach. La gracia del crusant són les banyes, la seva forma de mitja lluna, si les banyes són rectes és una variació Goldberg del crusant.
EliminaEso es en tu tierra , TEMUJIN, que sois muy brutos.
ResponEliminaNosotros aquí los cogemos con papel de fumar.
Anda que no.
Jo, si ningu el vol, me,n porto el de la dreta de la primera foto. No m,agraden els crusants de mantega ni que aquest ingredient m,arribi fins a la pituitaria per la boca, el crusant bo per mi, no es de color groc per dins, ni tant sols groguenc.. hi ha gustos per tots els pastissers i cuiners... per aixo no entenc que existeixin concursos com aquets, es un guanyador selecte el que guanya un concurs de crusants, on recau el merit havent tants gustos.., si el jurat ja predisposa que el crusant es mes frances perque porti mantega i vagi pels alts forns Sense banyes.. Menysprea d,entrada l,autentic crusant o el que per mi es l,autentic crusant, i el mateix deuen pensar ells del meu gust pero quin es el bo?
ResponEliminaEl millor crusant del mon es catala.., o al menys en un dels seus pobles es on el fan mes gran, be, gran no.. gegant! Deu tenir relacio amb els gegants mes que amb la lluna..
Amén. Nomès aclarir que el crusant no és francés sino vienés, la pastisseria francesa en general és molt empalagosa, visualment agradable pero empalagosa.
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina