Expliquen els diaris que el Concurs al millor croissant artesà de mantega d'Espanya s'ha convertit en un esdeveniment popular que porta cues de gent a les portes de l'establiment que cada any rep el guardó. Ahir al matí, a l' Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona es va celebrar la novena edició d'aquest concurs que ha guanyat la pastisseria Canal de Barcelona, amb Toni Vera al capdavant, que s'ha imposat a 42 pastissers més que havien presentat els seus croissants artesans. La pastisseria Canal, amb establiments al carrer Muntaner i Calvet de Barcelona, va néixer l’any 1970 i ha introduït la innovació en la tradició. Elabora brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània i té servei de càtering. 
Fins aquí tot molt bé, tot i que si no hi ha una mica de llard no se jo si és tant bó, però per descomptat el croissant que ha guanyat aquest concurs fet per Toni Vera, no és el millor d'Espanya, ni de Catalunya, ni tan sols de Barcelona; aquest croissant premiat és el millor d'entre els 42 pastissers que s'han presentat al concurs, però em sembla que a Barcelona, Catalunya i Espanya hi ha unes quantes pastisseries més que deuen fer tambè bons croissants, a Vic n'hi ha una, sense anar més lluny, i no és Masrramón que no ho sé, però si un nebot seu. I déu n'hi do Lleonart a Sant Celoni, i com aquests dos exemples, més pastisseries de les gairebé mil que hi han a Espanya, deuen fer algunes d'elles croissants bons, o molt bons.
Per tant, entenc no és cert ni correcte dir que aquest croissant de la Pastisseria Canal és el millor d'Espanya (lo d'artesà deu ser de conya, tots ho son), ara, últimament passen coses rares, TV3 fa un homenatge a Tamudo, aquell noi que al llarc de la seva carrera va fer uns quants gols amb l'Espanyol i es publica l'autobiografia del barrut holandes, que fins i tot algú la comprarà i tot. Marededéu....
Jo ja no entenc res, ja ho deia la iaia del Serrat: el món està ben girat.