• Rafael Hernando acusa el partit d'Iglesias de finançar-se amb 4 milions de Veneçuela, com afirmava l'injuriat informe PISA. El Tribunal Suprem i l'Audiència Nacional van tombar les querelles basades en el document d'acord a les seves respectives fiscalies.

L'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, d'acord amb les seves respectives fiscalies, han menyspreat en els últims mesos l'informe policial que acusava Podem de finançar-se amb fons procedents dels governs de l'Iran i Veneçuela. Tot i així, Rafael Hernando, portaveu al Congrés del PP, va recuperar el contingut de l'informe PISA per tornar a llançar acusacions de finançament il·legal al partit de Pablo Iglesias durant el ple d'investidura de Mariano Rajoy.

"Ells (els imputats i condemnats per corrupció al PP) potser van usar les sigles dels partits per enriquir-se, però és que vostè va usar el nom d'Espanya per posar-se a la venda de dictadors i de règims estrangers com el de Veneçuela i el de Iran ", va dir Hernando. Iglesias va demanar la paraula per al·lusions; la presidenta del Congrés, Ana Pastor, va preguntar al portaveu del PP si retirava la seva acusació, i aquest sorneguer i amb el seu somriure cínic va contestar: "4 milions de dòlars".

Una xifra similar, 3,7 milions, apareix en l'informe PISA com la que suposadament va lliurar el Govern d'Hugo Chávez a una fundació pròxima a Podem, abans fins i tot que el partit existís. Aquesta conclusió i totes les altres que apareixen en l'informe policial van ser rebutjades pels tribunals, a on Interior ni tan sols es va atrevir a portar el document. Va ser (vaja, vaja) Manos Limpias qui finalment va posar la querella sense que transcendís com es va fer amb l'informe, filtrat anteriorment a mitjans de comunicació habituats des de 2012 a publicar altres documents apòcrifs contra independentistes catalans. El líder de Manos Limpias, Miguel Bernad, està avui a la presó acusat de liderar una organització criminal.

El Ministeri de l'Interior va reconèixer l'informe, realitzat a la Direcció Adjunta Operativa (DAO) del Cos Nacional de Policia, el niu de la policia política durant el Govern del PP. Va decidir llavors enviar-lo a la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal) perquè, amb la informació que contenia, elaborés alguna cosa amb possibilitats de ser valorat per un tribunal. Això mai es va arribar a produir, tot i que el cap de la UDEF es va posar en contacte amb jutges del Suprem oferint-se a explicar-los el contingut de l'informe PISA que incloïa la querella de Manos Limpias.

En un últim intent per prolongar els seus efectes contra Podem, el Ministeri de l'Interior va decidir enviar l'informe PISA al Tribunal de Comptes al març de 2016. Aquest organisme fiscalitzador no s'ha pronunciat al respecte des de llavors, se suposa que espera a rebre ordres de la banda sobre el que ha de decidir . eldiario.es

La vergonyosa connivència d'Hernando-Pastor va arribar ahir a cotes difícils de superar al plató del Parlament. Hernando en el seu habitual discurs 'conciliador' previ a les votacions després de citar a 'Unamuno! va recórrer a la difamació habitual que si Podem està al servei de dictadures estrangeres, etc. L'al·lusió personal i el dret a rèplica no va poder ser més clamorós. Ana Pastor, que al matí va cridar a l'ordre a Iglesias per una al·lusió genèrica a delinqüents potencials (al·lusió per la qual es van sentir al·ludits curiosament gairebé tots els diputats de la bancada del PP) nega tot dret a rèplica a Podem i de rematada li concedeix la paraula de nou a ¿Hernando? perquè faci servir la possibilitat de retractar-se i l'aprofita per difamar de nou citant els 4 milions esmentats en els informes falsos de la seva pròpia policia política per fustigar a opositors. És el nou i renovat Partit popular, que els déus ens agafi confessats.