Ara que tothom ha trobat l'explicació de per què Trump a superat a Clinton en aquestes eleccions, i cap dels analistes polítics ha reconegut que s'han equivocat en la seva anàlisi, succeeix que el que ens ha passat a tots en general és que no hem sabut entendre res del que realment estava succeint abans i durant la campanya als Estats Units. La informació rebuda era la d'una part de la premsa nord-americana, la contrària a Trump, no teníem o no volíem veure tota la informació, el que ens donava una opinió esbiaixada de la realitat.
No es tracta de la pueril credulitat atribuïda a la xarxa, que s'ho empassa i creu tot sense contrastar cap informació, tasca difícil per altra banda, vegeu l'exemple que us explico a continuació: Vaig publicar fa un més a Collonades la notícia que els Simpson havien anticipat feia 16 anys l'ascensió al poder de Donald Trump, i l'he tornat a publicar avui. Doncs bé, segons expliquen al diario.es, aquesta informormación no és del tot certa .....

"No, les imatges de Trump com a president en Els Simpson no són de fa 16 anys. Un dels grans virals d'aquesta campanya electoral als EUA té a Els Simpson com a protagonista. A Internet, i en alguns mitjans, s'ha difós que un suposat capítol de fa 16 anys de la sèrie de Matt Groening ja apuntava a una victòria de Donald Trump. Però aquest episodi no forma part de la sèrie com a tal, ni es va emetre l'any 2000, com explica Genbeta.



La realitat d'aquesta escena en la qual el dibuix groc (o taronja) de Trump apareix baixant unes escales mecàniques o en un faristol forma part d'un curt difós per la cadena nord-americana Fox el 7 de juliol 2015, i que és independent de la ficció animada. És a dir, va ser estrenat a YouTube un mes després que Trump anunciés que es presentaria a les primàries del Partit Republicà per a la presidència.

El que sí és cert és que, en un capítol de 2000, en què Lisa Simpson és la presidenta d'Estats Units, sí s'esmenta a Trump com a president. De fet, es parla de que va deixar la "economia destrossada". Això suposaria que la filla mitjana de la família de la sèrie seria la successora del milionari al Despatx Oval. Una broma de Matt Groening que sí es va emetre en un episodi de l'any amb el qual es vincula a les imatges extretes del curt abans esmentat. "

.... I tampoc sé si aquesta informació és la correcta, encara que ho sembla.
Que pretenc dir amb tot això; que és difícil saber quina és la veritat de qualsevol situació i davant aquest fet és molt difícil analitzar cap situació de la manera correcta, com els ha succeït als analistes polítics, i mira que era fàcil endevinar que Trump guanyaria; ho vaig tenir clar ahir a la nit, en primer lloc perquè va tenir Hillary Clinton el mateix i abraonat suport que Pedro Sánchez per part de Miquel Iceta, considerat ja el gafe oficial, i en segon lloc, va treure el Gran Wyoming a la mitja part de 'el Intermedio' a un senyor que tenia una fórmula matemàtica que comparaven pel seu pentinat amb Camilo Sesto, aquest senyor, portava encertant tots els guanyadors des de feia molts anys, i aquest senyor havia predit que guanyaria Trump.
D'acord, són dues proves bastant inconsistents; però és que tot el que ha succeït com el país a l'altra banda de l'Atlàntic és molt inconsistent.

Nomès recordar a Robert Redford a la pel·lícula el Candidat, quan sense cap mena d'experiència guanya unes eleccions contra tot pronostic i quan ja és conscient de que ha guanyat, pregunta als seus assessors: I ARA QUÈ? i aquests li contesten: no es preocupi, nosaltres ja li direm que ha de fer.