DE FUNERALS


Ahir vaig assistir a l'enterrament d'un amic meu. Em vaig divertir poc, ja que el panegirista va estar molt maldestre. Fins i tot semblava emocionat. És inquietant el rumb que porta l'oratòria fúnebre. En els nostres dies s'amaneix un panegíric amb llocs comuns sobre la mort i cosa increïble i absurda! amb lloances per al difunt. L'orador és gairebé sempre el millor amic del mort, és a dir, un subjecte compungit i tremolós que ens mou a riure amb les seves expressions sinceres i els seus afectes incomprensibles. El menys important en un funeral és el pobre home que va en el taüt. I mentre la gent no accepti aquestes idees, continuarem anant als enterraments amb tan poques probabilitats de divertir-nos com a un teatre. 

De Funerals - Julio Torri
un conte de: ciudadseva.com
Comparteix:  

Comentaris

 1. Cada dia pienso más en el dia de mi muerte, en como lo hare, supongo que sera de forma voluntaria y desde luego que no quiero celebración ninguna, se acabo la fiesta y ya esta..

  ResponElimina
 2. No me seas jilorio, recuerda que siempre hay porque vivir porque luchar, como decía Julito Catedrales, y como le dijo mi hija a una amiga, si te suicidas te mato.

  ResponElimina
 3. dejad que quienes nos sobrevivan elijan los funerales, por horteras que sean, si les consuela, total, no vamos a estar allí 'de verdad'

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo no vull res, ni velatoris ni parlaments, ni per suposat misa ni capellà, el feretre tancat, sobretot, si a algú se li acut dir, que bé que ha quedat, sembla que dormi, m'aixeco i el corro a hosties.

   Elimina
 4. JO,ET SOC FRANCA, NO HI VAIG MAI A DIVERTIRME A UN FUNERAL,I DIGUIN LO QUE DIGUIN,HO TINC PER BEN DIT,ACOSTUMA A PARLAR EL PASSAT,I EL PASSAT SEMPRE HAN MEREIX UNA CERTA DOLÇO.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Als funerals Oliva, hauria d'anar-hi la familia més propera i prou. LLevat d'alguns casos on es va a certificar que el difunt ha traspassat del tot.

   Elimina
 5. Me fastidió la muerte de una vecina del segundo. Le tenía mucho aprecio. Me fastidió que su marido se riera con un grupo de congéneres de su peña de no se que, para decir (se que por aquí no me va a leer) que les tuvieron que llamar la atención en el velatorio de Sanch de Ávila.
  Le tenía aprecio, mucho aprecio a esta vecina.
  Este año no pediré que se hagan dibujos de los niños pequeños de la escalera para el abeto que ponemos en la entrada de la portería. No quiero que sus nietos se vean obligados a dibujar nada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aixó tambè passa als funerals, l'home debia estar content, dic jo.
   Lo del dibuix, no ho sé, la vida continúa.....

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada