Un més enrere la majoria de la poblaciò no en sabia res dels accents diacrítics, i de similar manera tampoc en sabia res d'un equip de futbol brasiler de nom Chapecoense, almenys servidor era ignorant d'una cosa i de l'altra. 
A tots els camps de futbol d'Espanya s'ha celebrat el minut de silenci en memòria dels morts en l'accident d'avió que varen patir quan els del Chapecoense anaven a Medellín (Colombia) a jugar la final de la copa Sud americana contra l'Atlètico nacional.
Els accidents aèris d'equips de futbol, agafen una dimensió fins i tot exagerada si els comparem amb els accidents d'avió on només hi moren civils que no van en calça curta; això ja era així abans, quan l'accident del Manchester United l'any 1958, o el Torino l'any 1949. En canvi no va tenir el mateix ressó ni la mateixa cobertura mediática l'accident aèri del 7 de setembre de 2011, on un total de 36 dels 37 integrants de l'equip d'equip rus d'hoquei sobre gel Lokomotiv varen morir a l'estavellar-se l'avió en què viatjaven des Yaroslavl a Minsk. L'aparell Yak-42 (un model amb un llarg historial d'accidents fatals) va esclatar en flames i part del seu fuselatge va caure al riu Volga. Varen sobreviure només un dels jugadors i un dels vuit tripulants.
La cobertura que es dona a les tragedies és estranya i no sempre equitativa, per exemple: mireu que desapareixen noies a Espanya sovint, pero cap d'elles ha estat mereixedora de l'atenció mediàtica que li ha donat els diaris i sobretot alguna televisió en concret a la desapareguda Diana Quer.

Llegeixo que han decidir donar el títol de campió de la copa Sud Americana al Chapecoense, a tìtol pòstum s'enten; doncs no ho trobo just, homenatges els que vulguin i considerin oportuns, encara que siguin sobredimensionats, però d'ací a donar-els-hi el títol, hi ha una eternitat, la mateixa eternitat que han aconseguit a desgrat seu i sense voler-ho els jugadors del Chapecoense. Dic aixó perquè als camps de futbol nomès es ret homenatge als jugadors de l'equip brasiler, o a l'equip en el seu conjunt, pero no a la tripulació de l'aparell que tambè va morir en l'accident.