• La comunicació segons el president Trump - per Thierry Meyssan
  • El nostre lloc web, Voltairenet.org, demostra des de fa anys que és possible comunicar amb la gent sobre els temes polítics anant contra l'esquema d'opinió que imposen els grans mitjans de difusió. Donald Trump ha optat per la via que nosaltres vam obrir fa temps i que altres també han escollit. Per obtenir informació sobre la propera administració nord-americana, no val la pena llegir el New York Times, que tracta de caricaturitzar-la, sinó llocs web com Breitbart.com. El president electe ja no respon a les preguntes de la «gran premsa» sinó que prefereix expressar-se a través de  tiwtter: twitter.com/realdonaldtrump.

  • Té raó Piqué: no necessiten foto - per Emilio Pérez de Rozas
  • Al final, i al principi, tindrà raó Gerard Piqué. Bé, Gerard Piqué, com s'ha vist amb el pas dels dies, setmanes, mesos i anys, té raó sempre. Fins i tot a voler ser president del Barça. Quan Piqué diu que nosaltres, els mitjans de comunicació (i, molt especialment, la premsa) som perfectament prescindibles per a ells ("jo podria deixar de concedir entrevistes i no em passaria res"), quan se sent (i és, dic, no sé) amb més poder que qualsevol mitjà de comunicació "fins i tot que 'Marca'", la Bíblia, és perquè ho té comprovat.
Aparentment, podria semblar que les dues noticies no tenen cap relació entre elles, però en canvi si la tenen. i molt important, el mitja d'informació tradicional periodístic ha perdut la partida, ja no és necessari, serveix nomès per difondre el que interessa que es difongui i sempre amb delay, o sia que el periodisme fins i tot el digital pateix de jet lag. Té raó Piqué, els mitjans d'ìnformació tradicionals, convencionals s'han quedat obsolets, ja no són necessaris i si perfectament prescindibles, nomès que aquests se n'han adonat tard.