EL LLEGAT DE JOAN FUSTER

El llegat de Joan Fuster comença a reviure, la inauguració del museu dedicat a l'escriptor és el primer pas per convertir a Sueca, la ciutat de l'autor de 'Nosaltres, els valencians', en un focus cultural i d'investigació.
- Francesc Pérez Moragón, director del Espai Fuster. Jesús Císcar  -
Vint anys després de la seva mort, la memòria de Joan Fuster (1922-1992) reviu a Sueca, la ciutat valenciana de la Ribera del Xúquer en la qual va néixer, va morir i va viure fins i tot quan ja s'havia convertit en un intel·lectual de referència per a importants sectors de l'opinió pública, sobretot en el trànsit del franquisme a la democràcia, un període tan convuls com productiu en què va defensar les llibertats democràtiques i va reivindicar el dret a l'autogovern del País Valencià des d'una concepció nacional compartida amb la resta dels territoris de llengua catalana.


El dia 25 de gener, a la capital de la Ribera Baixa, en la que va ser casa, s'inaugurarà al Museu Fuster, primer pas llargament esperat d'un projecte que pretén fer d'aquest espai un focus de cultura i un àmbit de recerca a l'alçada del talent de l'autor de incisives obres d'assaig sobre temes universals com El descrèdit de la realitat (El descrèdit de la realitat), Contra Unamuno i els altres o Diccionari per a ociosos, de treballs d'història cultural com Poetes, moriscos i capellans o heretgies, revoltes i sermons, de revisions crítiques de la literatura clàssica i contemporània; d'aforismes de voltairiana agudesa o dietaris en la línia d'un Josep Pla o Montaigne; de guies de viatge erudites i amenes com la famosa El País Valencià i d'aproximacions a la qüestió civil i identitària tan influents com Nosaltres, els valencians....

Adolf Beltran - eldiario.es


Comparteix:  

Comentaris

  1. No sabía nada.
    Pues ya es algo pendiente de visitar.
    Salut

    ResponElimina
  2. Està bé això dels llocs dedicats. Esperem que estimuli la lectura de l'obra de Fuster. Vull dir de la literatura seua, no de la casa.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada