A tocar de casa, gairebè enfront, tinc el mercat Municipal de la Creu-Alta, no és tan gran com el Central però té unes mides adequades que el fan proper i acollidor. Vine al Mercat Reina! era una falca publicitaria dels mercats de Barcelona que protagonitzaba Nuria Feliu fa un temps. Ho comentaba fa un any i després d'aquest temps veig que el diagnòstic, malaraudament era el correcte. Com em deia en Tomàs avui, aixó s'en va en orris.

A mi m'agrada molt anar al Mercat encara que no hi compri res, nomès pel fet de donar un tomb i veure les parades ben arreglades i copsar l'ambient. I aquest ambient és que al Mercat nomès hi va la gent gran, i no ho dic pels avis que s'asseuen als bancs que hi ha a una de les entrades (el pare n'és un d'ells), aquests hi van a banda que no saben on darla, perquè a l'estiu s'hi està fresquet i a l'hivern calentet. 
Deia, que no ho dic nomès pels avis, la resta de gent que veus a plaça és gran, i no és per què a la gent jove no els abelleixi anar a comprar al Mercat, el que succeeix és que en primer lloc el mercat és més car que un Centre comercial o qualsevol botiga franquiciada, aquesta seria una de les causes, encara que hom diria que la principal és l'horari, de dilluns a dijous obren de 8 a 2 del matí, divendres de 7 a 20 i dissabte de 7 a 2, i clar, aquest horari, sobretot obrir a les 8 del matí i tenir tancat les tardes és incompatible amb els o les que treballen.



M'ho deia avui al matí en Tomàs, que és el venedor ambulant de cecs de l'Once al Mercat de la Creu Alta: estic deprimit, llevat del dimarts que hi ha 'mercadillo' la resta de la setmana es venen molt pocs cupons, cada vegada menys, això s'envà en orris.
La percepció és que aquests mercats municipals com el de la Creu Alta, si no s'adapten als nous temps, en preus i horaris, acabaran desapareixent i serà una llàstima, sobretot pels avis que hi van a passar el matí. Mentre, les botigues de conveniència, la botigueta del barri d'abans va en alça, ara regentades per 'Paquis'; a Francesc Layret n'han obert una altra, venen pa i tot, cuit amb llenya, clar.