Ciutadans va presentar una moció en un ple de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat demanant que els senyals de trànsit de la ciutat estiguessin escrites en català i castellà. Finalment s'ha aprovat i per tant a partir d'octubre els senyals seran bilingües.
Per justificar aquesta nova llei, s'han excusat dient que l'objectiu és obeir la normativa de la Llei de Trànsit estatal, que exigeix que els senyals estiguin almenys en la llengua oficial de l'Estat espanyol.
ERC, ICV, PDeCAT i la CUP van votar en contra, i això està causant malestar al consistori. Aquest no és el primer intent "espanyolitzador" de Ciutadans; fa poc més d'un mes, el portaveu del grup municipal de Cs, Julio Roldán, va instar els veïns de la ciutat a recórrer les multes de trànsit que els imposa la Policia Local per evitar el pagament de la sanció, argumentant que els senyals de trànsit no tenen homologació en no estar escrits en castellà.

No hi busqueu en tot aixó més que ideología contra el català per part de C's, obssessionat com està el partit amb el català a Catalunya, cal no oblidar que el seu primer i únic sentit fundacional és precisament aquest, anar contra el català i crear un problema on no n'hi ha, però ja es cuiten ells d'atiarlo. La síndrome de Xenius que pateixen els fundadors del partit és palesa, i potser ja seria hora d'aplicar-se i exigir pel català del dia a dia el compliment d'uns drets que té, pero que ni molt menys se li respecten. És el que té viure en una Colonia, i Ciutadans amb aquestes mesures ideológiques i altres es limita a recordar-nos-ho.