ÚLTIMS ESCRITS
latest

diumenge, 28 de maig de 2017

EXÀMENS D'ART


Davant la proliferació indiscriminada de gent que escrivia, un govern filopopulista havia instituït uns exàmens molt rigorosos per a l'exercici d'aquest art. Es portava primer als candidats a través del mercat fins a un saló on eren convidats a anotar, en un gran full, tot el que haguessin observat. Uns funcionaris recollien després aquestes fulles i en distribuïen unes altres en què calia anotar més observacions. 
Això es repetia diverses vegades i al final només s'autoritzava a exercir públicament l'art d'escriure als qui haguessin aconseguit omplir cert nombre de fulls amb les seves observacions. La situació va millorar una mica arran d'això, però encara distava molt de ser satisfactòria. Llavors, el govern va organitzar nous exàmens només per als que haguessin aprovat ja els primers. Se'ls va retornar els seus treballs juntament amb una sola gran fulla i se'ls va demanar que aquesta vegada resumissin les seves observacions en aquesta fulla. Després van recollir tots els fulls i en van repartir d'altres, la meitat de grans, perquè fessin el mateix. Aquesta operació es va repetir diverses vegades, amb fulles cada vegada més petites, i al final només es va autoritzar l'exercici públic de l'art d'escriure als que van aconseguir resumir el màxim d'observacions en el mínim de línies.

Exàmens d'art
Bertolt Brecht
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. Me quedo con la frase del librero de Gracia recientemente fallecido: "Cualquiera puede escribir un libro, hay pruebas".
  Salut

  ResponElimina
 2. si, però no un bon llibre el pot escriure qualsevol.

  ResponElimina
 3. Tothom creu que té coses a dir i que les coses que té a dir mereixen l'atenció dels altres i, també, el seu aplaudiment. Jo tenia un amic que es curava l'insomni llegint les guies telefòniques, no és broma. Ara, pobre, escriu un blog.

  ResponElimina
 4. Un blog ve a ser una guía telefónica sovint. Per cert a Collonades vaig publicar una manera de combatre l'insomni. No ho he probat:

  https://kollonades.blogspot.com.es/2017/05/un-cientific-crea-la-tecnica-4-7-8-per.html

  ResponElimina