Nova polèmica entre ERC i PSC a compte de la llei de memòria històrica. Un dia després que ERC s'abstingués en una Proposició No de Llei sobre memòria històrica al Congrés dels Diputats, al·legant que el PSOE no acceptava les seves esmenes, el diputat del PSC David Pérez va acusar ERC els republicans de "no voler obrir fosses de la Guerra Civil perquè en elles trobarien soldats espanyols ".

 seguir
 CatalunyaRadio ✔ @CatalunyaRadio
🔊 David Pérez [PSC] encén el @CatVespre

"ERC no obri fosses perque hi ha espanyols que van defensar Catalunya"

▶ ️ http://bit.ly/2pEitTy 09:16 - 12 May 2017 · Hospitalet de Llobregat, Spain

  • Pérez va fer aquestes manifestacions en els micròfons de Catalunya Ràdio dijous a la tarda, aixecant gran polseguera. ERC va reaccionar en el moment, arribant a acusar el diputat de "miserable", en paraules del portaveu parlamentari republicà, Roger Torrent. A més, diferents diputats i cares conegudes de l'independentisme va reclamar a Pérez que es retractés.

No obstant això, el diputat socialista, que a més ocupa la secretària segona de la Mesa del Parlament, es va reafirmar aquest divendres. Pérez ha tornat a assegurar, aquest cop a Rac1, que el partit de Josep-Lluís Carod-Rovira no havia volgut obrir fosses durant el govern tripartit, que tots dos compartien amb ICV-EUiA, perquè "es demostraria que va ser gent d'Espanya la que va defensar Catalunya ". Pérez ha justificat les seves recolzant-les en "indicis" i "manifestacions" que fa una dècada hauria fet ERC sobre la llei de memòria històrica.

Per la seva banda, el president del Banc d'ADN, Roger Heredia, ha reclamat la dimissió del diputat. "Són unes declaracions xenòfobes que no es corresponen amb la realitat", ha assegurat Heredia, recordant que el Govern d'JxSí "ha obert més fosses en un any que en tots els anys del govern del PSOE a l'Estat espanyol".

David Pérez, nascut a l'Hospitalet, és diputat socialista al Parlament des de 1999. En l'últim temps s'ha destacat com un dels membres socialistes més propers a la plataforma nacionalista Societat Civil Catalana, partidària de la unitat d'Espanya.

David Pérez, parafrasejant Shakespeare, explica la història com un idiota ple d'ira i furia, i pixa fora de test, a banda de ser prou maleducat, aquest matí ha tractat a Tian Riba a Rac1 de tontet, sense més, i francament, el que diu aquest individu és ridícul, tothom ho sap que hi ha molts espanyols enterrats en foses comunes a Catalunya, però no per defensar Catalunya com diu Pérez que és el que sembla voldria evitar ERC, simplement, l'esdevenir de la guerra, amb la retirada, els va anar empenyent i molts no varen arribar a França, així de senzill. A més l'individu acusa al germà de Carod Rovira l'Apel·les de no fer res per obrir les fosses comunes, i oblida que el President de la Generalitat era el sr. Montilla quan l'Apel·les estava dins el govern del tripartit. Com li deia ahir una contertuliana a Catalunya Radio, l'individu s'ha posat tot sól en un jardí del que no sap ni pot sortir-se'n, i aixó als bocamolls siguin del PSc o d'altres partits, ja els sol passar.