Hi ha que veure el sarao que s'ha organitzat aquest cap de setmana amb les declaracions del xef Jordi Cruz, quan en una entrevista a el confidencial, va dir: "Em molesta que es parli de la feina del 'stagier' com una cosa negativa, com si fos un abús o una mala pràctica", afirma Jordi Cruz, xef del restaurant Àbac (una estrella Michelin) i jurat en el popular concurs 'MASTERCHEF'. "Jo mai he fet un 'stage' i em fa molta enveja quan veig que algú ve d'estar a la cuina de Martín Berasategui, per exemple. Estàs aprenent dels millors en un ambient real, no t'està costant un dur i et donen allotjament i menjar. És un privilegi. Imagina't quants diners et costaria això en un màster en un altre sector ", argumenta Creu.
"Aprens dels millors en un ambient real, no t'està costant un dur i et donen allotjament i menjar. És un privilegi", afirma Jordi Cruz
I continua: "Un restaurant Michelin és un negoci que, si tota la gent en cuina estigués en plantilla, no seria viable. Tenir aprenents no vol dir que em vulgui estalviar costos de personal, sinó que per oferir un servei d'excel·lència necessito moltes mans. podria tenir només a 12 cuiners contractats i el servei seria excel·lent, però si puc tenir a 20, serà fins i tot millor. Les dues parts guanyen. És un 'tu em dones les teves mans i jo t'ensenyo ".

De seguida es va encendre la xarxa i la noticia va ser trending topic, (trending topic vol dir: tonting topic - tontos dient tonteries tòpiques), i s'ha començat a desbarrar. En primer lloc caldria aclarir que ja no hi la la figura de l'aprenent, el becari és subvencionat i aqui, el que aconsegueixen aquests 'stagier' és un aprenentatge gratuit de cuiner en un lloc privilegiat. Però el personal de la xarxa s'ha limitat a dir bestieses, parlar d'explotació laboral, etc etc, dins la superficialitat d'analisi que impera a dia d'avui dins els surfers d'aigües poc profundes. Se sol dir sovint en algun llocs de treball: s'hauria de pagar per treballar aqui pel que s'apren, i ara es nega la major. 

En resum, molt soroll per no res, aprendre a cuinar gratis de primera mà amb un cuiner amb estrella o estrelles Michelin, és un privilegi i una garantía de trobar gairebé segur feina de cuiner en un bon restaurant, i amb experiencia que és el que més es demana en qualsevol feina i menys es té normalment.

BANDA: Que han fet a Rac1?, doncs el que haurien de fer sempre els mitjans, contrastar la informació, parlar amb Jordi Cruz, escoltar-lo i rebatre'l si cal, i de passada aclarir conceptes com el Palauet de 3 milions d'euros, que no és per ell i la nóvia, però aixó no s'estila gaire avui en dia, es llença la noticia i el noticiat a les feres per que el devorin els 'tonting tópics' de torn, fins la següent desinformació...