La Fira del Llibre de Zamora fa servir a una dona nua en el seu cartell com a reclam. El grup de Feminisme del partit Podem de Zamora ha denunciat aquest dilluns que el cartell de la Fira del Llibre de Zamora que se celebrarà del 8 a l'11 de juny i ha començat a distribuir-se per la ciutat és sexista ja que mostra una dona nua d'esquena com a reclam per a la venda de llibres. 
El col·lectiu ha vist en el cartell una al·legoria sexista de la lectura i ha considerat "un despropòsit" que es pretengui fomentar la lectura com a motor d'igualtat, llibertat, educació i cultural i alhora es caigui "en els estereotips publicatorios".
Respecte d'això, ha opinat que el cartell col·loca a la dona "d'esquena al coneixement de la lectura transformant-la en objecte" i mostra la lectura com una "simple somni". El cartell, que es completa amb llibres en l'aire a l'altura del cap de la dona, és rebutjat pel grup de feminisme de Podem, que ha recordat a més que "ni la lectura et fa levitar ni la dona és només cul" .
Cal estar malalt per tractar el cartell de sexista o masclista, a veure si al final prendrem mal, el cartell és una obra d'art i estèticament és agradable i ben fet, i és que si per aquest cartell se l'han de agafar amb paper de fumar les dones de podem, francament que s'ho facin mirar, hauríem de censurar moltíssimes obres d'art, i és que estem arribant a un punt d'obsessió malaltissa que fa que el més mínim detall sigui titllat de masclisme o sexisme, i a veure si al final resultarà ser gairebé al reves, que l'agressió vingui de les feministes, almenys la intel·lectual. Explicaba fa un temps l'Espinàs que en ajudar a una senyora coneguda a posar-se l'abric el van titllar de masclista, i ell va contestar..., simplement sóc educat, senyores.
Ah! que no em relacionen els feminicidis amb això, aquesta és una altra lamentable història que no té res a veure amb aquest cartell ni el que estic parlant. Aquesta és una trista història d'assassinats que no s'aconsegueix eradicar, i que va a més...

... PER QUE LES MATEN?

!

7 de Novbre de 2015 - Malgrat la manifestació contra la violéncia masclista, no veig que en general surti en les enquestes que sovint es fan, la preocupació prioritària de la ciutadania per la violència de gènere, aquesta xacra endèmica que no aconseguim superar com a societat moderna i civilitzada que se suposa som. Per què els hominids les maten? he posat homínids fent cas al professor Eudald Carbonell que ens diu que encara no som humans, tot i que alguns dels comportaments de la part masculina de l'espècie són més aviat de primats. Millor dit, tant de bo ens comportéssim com els primats que en aquest aspecte de la violència de gènere són molt més civilitzats que nosaltres. Confesso que encara no he acabat d'entendre com un home pot matar una dona, malgrat les motivacions més o menys injustificables que podria adduir, cap d'elles és capaç d'aposentar-se al meu cap de manera que ho pugui comprendre.
Les causes són variades i si bé és cert que està estudiat el comportament del maltractador o assassí, la seva tipologia, fins i tot la possibilitat d'evitar la seva actuació, el que no s'acaba de trobar és la manera de eradicar aquesta xacra, ni l'administració hi posa tot el qiue hi hauria de posar. Tants anys que portem per ací, tant que ens pensem hem evolucionat i en el fons a la que ens rasquen una mica la fina capa de civilització que duem al damunt apareix el primat brutal, la bestiota assedegada de sang, que mata, i mata per no res. Per orgull? perquè se sent humiliat? menystingut? traït?. No, mata perquè ha estat mal educat des de petit, perquè tot el seu ensenyament ha estat orientat a que ell és un esser superior al sexe contrari, perquè ningú l'hi ha explicat que la dona s'ha d'estimar, respectar i valorar en la seva justa mida, com a tothom. Se l'hi ha d'explicar que si una relació s'acaba, o la dona decideix acabar-la, està en el seu dret, de la mateixa manera que si és a l'inrevés ell prou ho farà.
Se li ha de fer entendre que no s'ha de pegar ningú, i no és aquest un problema d'ignorància com podria semblar, es dona en totes les classes socials, tot i que si és cert que la ignorància es un factor que augmenta la possibilitat d'agressions, bé, la ignorància, les dificultats econòmiques, i més factors, factors que tot i ser variats, acaben convergent en un sol objecte d'agressió, la dona.
De vell s'ha maltractat física i psíquicament les dones, des de l'inici suposo, tot i que en general eren maltractes que es suportaven i es callaven sense sortir de l’alcova matrimonial, i així anys i panys d'humiliacions i menysteniment havien fet que aquest maltractament quedés ocult, com si no existís. És normal, fins i tot es deia, ja se sap com són els homes, etc.etc. Jo he sentit a dir a homes diguem-ne "respectables": algun assot de tant en tant els hi va bé, si en el fons els hi agrada, i coses per l'estil.
En els últims anys, és quan moltes dones s'han plantat i han dit prou, i la mà, només li han posat al damunt una sola vegada, no han donat lloc a més agressions i se n'han anat, que ja és fotut que sigui la maltractada qui hagi de marxar de casa seva. I és aquí, en aquest punt de rebel·lía i dignitat de la dona quan comencen a augmentar els assassinats, quan el mascle no suporta l'abandonament i decideix erigir-se en justicier, en un miserable déu venjador del seu honor mancillat, ell, que ni te honor ni dignitat, no suporta li plantin cara i el deixin, i enrabietat, assedegat d'ira i odi, la mata, la mata, la mata. les mata.
I no aconseguim eradicar-ho, ans al contrari, deien avui al diari que les victimes són cada vegada més joves, i el masclisme sovinteja molt entre el nostre jovent, i aquest es el problema, el que deia abans, s'ha de començar per la base, per l'ensenyament, a casa i a l'escola, si no es fa aixi no hi haurà res a fer per mes manifestacions que es puguin fer. El problema és si estàn ben ensenyats els que han d'ensenyar.... el masclisme està genéticament enquistat i es superior a un mateix per més que conscient és controli  i no passi d'aqui, de l'interior. Fixeu-vos en un exemple molt simple o ximple: Dona havia de ser.., que aixequi el braç qui no ho hagi dit mai darrere el volant del cotxe, quan està comprovat que les dones condueixen millor i són més prudents que els homes al volant d'un autòmobil, I això que és nomès un exemple, una questió menor comparat amb lo altre, ens dona però la mesura de l'actitud del mascle, del maleït mascle.