Malgrat que hagi estat declarat desert el Concurs convocat per la Generalitat de Catalunya per al subministrament d'urnes, per a l'1 d'octubre n'hi hauria disponibles per al referèndum d'independència, si el Govern de Puigdemont decideix tirar de les seves reserves.
En unes caves de Raimat a Lleida, es guarden diversos palets de planxes de cartró encunyades per el seu plegat i transformació en urnes de votació. Són les sobrants de les milers que voluntaris de l'Assamblea Nacional Catalana van repartir per el seu intent de referèndum de Novembre de 2014. Ho explica J.J. Fernandez a Interviu. 
D'altra banda, el fet d'haver estat declarat desert el concurs per a la compra d'urnes, avala el Govern a comprar-les sense necessitat de convocar cap altre concurs, o sigui que les poden comprar sense dir res, oficialment, quan i a qui vulguin. En el fons estem en un joc del gat i el ratolí entre els dos governs, gat el de Madrid i ratolí el de La Generalitat, caldrà veure qui és més llest i guanya la partida.