Viatjar low cost amb xancletes comporta que et tractin com bestiar a l'aeroport i l'avió  o que el nou vell terrorisme afecti a dia a dia  a turistes i natius. Quan algú passeja per un lloc concorregut, assisteix a un concert o a un espectacle esportiu, bada per les parades d'un mercat o pren un gelat en una terrassa pot estar a l'abast d'un suïcida que té com a tot armament una furgoneta i un ganivet de cuina, o fins i tot un simple martell.
No és estrany, en conseqüència, que qualsevol soroll sobtat al mig del carrer (un petard, per exemple) o la carrera d'una o diverses persones que corren per agafar un autobús, per exemple, pugui desencadenar el pànic, va passar a PLatja d'aro, i dissabte passat, a Torí es produïa una estampida d'aficionats del Juventus que veien en pantalles gegants la final de la Champions, 1.527 persones van resultar ferides. La causa?, un petard llançat per un jove, i recordar tambè aquesta Setmana Santa quan diversos delinqüents van provocar a la Madrugá sevillana allaus humanes que van estar a punt d'acabar en tragèdia.
Mirat fredament, és un risc més que es corre en viatjar low cost pels llocs emblemàtics de qualsevol ciutat de qualsevol País, i el que preocupa és que es comença crear una psicosi que fa que qualsevol soroll estrany  generi alarma. Fa uns mesos, estàvem amb la Nuri a la T1 esperant la meva neta, dos musulmans discutien o xerraven fort no gaire lluny d'on estàvem tots esperant els viatgers que arribaven, i ja es va produïr aquell rum-rum de preocupació de la majoria, fins que els dos homes varen deixar de xerrar i s'en varen anar.
Els terroristes, juguen amb una cosa tan irracional, i tan difícil de reprimir com és la por, i no es pot demanar a la gent que reaccioni amb fredor i calma quan el pànic esclata. Però el que podría no ser-ho és conscienciar a la societat que als carrers molt concorreguts hi ha coses com tirar petards, fer broma amb carreres o crits exagerats, que no s'han de fer quan estem vivint sota aquesta psicosi. Y recordar que una una ciutat, en qualsevol ciutat mor cada dia molta més gent d'estupidesa que per un atemptat terrorista.