No aniré amb embuts: no caiguin en el parany de qui són còmplices indirectes del que va passar dijous passat a Barcelona, ​​no es deixin manipular. Que la CUP s'estigui plantejant si anar o no a la manifestació de dissabte perquè no es repeteixi la imatge hipòcrita de divendres passat és una molt bona notícia. Ja n'hi ha prou de cinisme, ja n'hi ha prou de dobles mesures, ja n'hi ha prou que els que tenen les mans tacades de sang culpin als qui els assenyalen.
En aquesta ocasió, el discurs de la CUP és coherent, inapel·lable. En primer lloc, a l'hora de lamentar que aquesta manifestació no hagi estat convocada per la societat civil. No obstant això, i negar-ho seria enganyar-se, no és el mateix que els atentats hagin estat a Barcelona que si haguessin estat a Albacete. La imatge d'unitat de partits, d'Estat, és més important que si la manifestació es produís a la ciutat manxega i, per aquest motiu, els poders no han perdut el temps en convocar la manifestació.
En segon lloc, els llaços de la nostra Monarquia amb els països que financen econòmica i ideològicament amb el seu radicalisme al terrorisme gihadista resulten ja insultants. Les gairebé fraternals relacions dels Borbons amb Qatar o Aràbia Saudita no poden passar-se per alt, per molt que ara bona part dels partits carreguin contra la CUP sense ni tan sols exigir autocrítica a la Casa Reial.
I no només la Monarquía, el mateix Govern espanyol ha estret uns llaços comercials amb aquests finançadors del terror realment nauseabunds. Sense anar més lluny, a principis d'any viatjava Felip VI a l'Aràbia Saudita, al costat dels ministres d'Exteriors (Dastis) i el de Foment (De la Serna) per fer negoci. Acompanyant-los, més d'una trentena d'empresaris i alts càrrecs de la CEOE que acudien a la calor del Pla 2030 saudita amb el qual esperen forrar-se amb negocis d'infraestructures, construcció, química... Ja són prop de 4.000 empreses espanyoles les que operen amb clients saudites a comerç exterior. Només en els primers nou mesos de 2015, la relació comercial entre Espanya i Aràbia Saudita es va xifrar en 3.209.000 d'euros en importacions i 2.800 en exportacions.

I després hi ha les armes. Saben quant representa el negoci de les armes que Espanya subministra a l'Aràbia Saudita? El 2016, més de 116 milions d'euros. Bombes, torpedes, coets, míssils, pots de fum, mines, granades fumígeras, bombes incendiàries, drones... un assortiment molt variat per a un dels països que financen a ISIS ... i 2016 no va ser un bon any ...

El 2010 l'exportació d'Espanya de material de defensa (o atac, segons es miri) a l'Aràbia Saudita era de 5,8 milions d'euros. L'evolució des d'aleshores, segons les pròpies dades del Govern, ha estat brutal: el 2011, ja eren 14 milions; un any després, 21,3 milions; i el gran canvi va arribar el 2012, quan les xifres es van disparar superant els 406 milions d'euros; el 2014, gairebé 293 milions i el 2015 el rècord, 546 milions d'euros.
Amb aquestes dades, no creuen que ha arribat el moment de dir prou? No creuen que els que estan comerciant o propiciant les relacions comercials amb aquests països són indignes d'ara retre cap mena d'homenatge? Si almenys, haguessin donat alguna mostra de penediment, algun signe que d'ara en endavant es tallarà l'aixeta a aquests països...
No és el cas i, per això, bravo per la CUP, perquè la unitat de la qual tant es parla ara no hauria de servir per continuar corrent l'atapeït vel que amaga les mans tacades de sang del nostre Govern, la nostra Casa Reial i part de nostre empresariat; aquesta unitat hauria de ser per retre homenatge a les víctimes i donar l'esquena als que, directament i indirectament, han tingut a veure amb això.-  DAVID BOLLERO - publico.es

Sembla que finalment la CUP amb qui comparteixo poques coses de la seva política, anirà a la manifestació en haver aconseguit que el Borbó passi a segon pla. Veure'm. El cert és que com fa Bollero, s'han de començar a dir les coses pel seu nom sense embuts i amb dades a la mà, escandaloses dades d'aquests hipócrites de saló. Prou d'hipocresia i terrorisme.