A Espanya vaig veure, per primera vegada informacions periodístiques que no guardaven cap relació amb els fets, ni tan sols la relació que sol existir en una mentida normal. Vaig veure, de fet, que la historia s'estava escrivint no pas en termes d'explicar què estava succeint, sinó en termes d'explicar el que havia de succeir segons la línia del partit. 

Aquest fragment d'Orwell a 'Mirant cap enrere la Guerra Civil espanyola' reflecteix molt bé la premsa, el periodisme espanyol, i quan dic espanyol incloc el d'aqui, perque no hi hagi dubtes.
Quan Orwell va escriure aquest text, el periodisme encara tenia una certa dignitat i credibilitat que actualment ha perdut, depén massa de l'amo i qui té el cul llogat ja sabem que no s'asseu quan vol.
Crec que el periodisme en general, llevat d'algunes excepcions no s'ha sabut adaptar als nous temps, a alló que malament s'en diuen 'noves tecnologies' car ja no són noves. De sobte, el carrer, el món sencer s'ha omplert d'enviats especials, de corresponsals de guerra civils que mòbil en mà informen o desinformen en directe, i no nomès això, opinen tambè. Les notices es trepitgen l'una a l'altra i el que ho era de noticia en uns minuts ja es sobrepassat per una altra, de manera que es publica sobre la marxa sense contratar cap informació
Ahir a la nit la Vanguardia parlava d'un tiroteig a Nimes, tres homes armats havien baixat del tren i havien començat a disparar, etc... Casualment estaba parlant amb un cosí de la meva dona que viu a Nimes i era al suposat lloc dels fets, i es va sorprendre atès ell no veia res. Després es va desmentir la noticia, una noticia que, obviàment no s'havia contrastat.
Llegeixo que ajuntaments i altres es donaran de baixa de les suscripcions a elperiódico i lavanguardia, per les fotos de portada de l'atemptat a les Rambles del primer i alguns articles d'opinió d'ambdós mitjans sobre aquest fet; no hi estic d'acord i és una actitud totalitària que no m'agrada, cadascú informa com creu ho ha de fer i sobre portades amb morts i víscera que tan els hi agrada a Tele5 o la Sexta, s'hauria de discutir si és correcte publicar o no segons que, al cap i a la fi la noticia són els morts, i prou que quan es va publicar la foto manipulada d'Aylan tothom ho va aplaudir, publicar i retuitejar manta vegades.
Potser en el cas de elperiodico.cat ha molestat una informació sobre 'bolardos' que compromet al Govern, Ajuntament o Mossos, i que sembla certa, malgrat els tres, potser Colau menys hi han passat de puntetes.