Els atacs a l'alcaldessa Colau com la pol´mica que ha protagonitzat un capellà de Madrid a L'assegurar que Ada Colau és en part responsable dels atemptats per negar-se a col·locar pilons. L'alcaldessa de Barcelona ha hagut d'explicar que ella va seguir les recomanacions que li varen indicar des del Ministeri de l'Interior, va posar obstacles a les calçades només per Nadal, perquè així li ho va suggerir Interior. A més, els experts coincideixen que no es poden tallar tots els carrers i que ni tan sols en aquest cas estaríem completament fora de perill. L'Arquebisbat va matisar poc després les declaracions del seu rector, i va recordar que els únics culpables de l'atemptat són sempre, sempre, els terroristes.  
A aquesta teoria del capellà madrileny s'hi ha sumat l'alcalde d'Alcorcón, el popular David Pérez. Aquest home té un llarg historial de declaracions controvertides, un home que per cert per Nadal va decidir no posar pilons a Alcorcón malgrat rebre les mateixes recomanacions d'Interior que Ada Colau.
Quan s'acusa a l'alcaldessa de Barcelona d'aplanar el camí als terroristes per no posar pilons, s'oblida que la presidenta de Madrid va posar portatestos al carrer Preciados un dia després dels atacs de Barcelona i Cambrils. Per tant no estaven posats. ¿Hem de deduir d'això que Cifuentes també estava cometent una negligència? Ho deixo aquí.