Només gent molt miserable i ignorant, però amb una gran capacitat per a la manipulació, és capaç de culpabilitzar al jutge que no va autoritzar l'expulsió d'un futur terrorista. És que un jutge ha de preveure que un estranger irregular pot convertir-se, tres anys després, en terrorista?

Només gent molt miserable i ignorant, però amb una gran capacitat per a la manipulació, és capaç de culpabilitzar l'alcaldessa de Barcelona perquè no hagi posat pilons a la zona de l'atemptat quan els experts en seguretat del Ministeri de l'Interior només ho van aconsellar per al període nadalenc.

Només gent molt miserable i ignorant, però amb una gran capacitat per a la manipulació, és capaç de culpabilitzar a cap dels Mossos i encarregat de la investigació per explicar-se en català en una roda de premsa a Catalunya. Si s'hagués expressat en espanyol s'hauria impedit l'atemptat o s'hauria detingut abans als autors del mateix?

Només gent molt miserable i ignorant, però amb una gran capacitat per a la manipulació és capaç de culpabilitzar al tinent d'alcalde de Barcelona per, fa anys, haver defensat, en la seva condició d'advocat, a una persona que després va resultar absolta. És que si no li hagués defensat els atemptats no s'haurien produït?

L'actuació mediàtica i política d'un grup d'ignorants, i sobretot miserables, no pot distreure'ns del que autènticament rellevant: les causes de la radicalització de joves que s'han criat entre nosaltres; només si som capaços d'entendre l'etiologia dels delictes comesos serem capaços d'avançar cap a l'autèntica prevenció dels mateixos.

Un Estat Democràtic i de Dret necessita, entre altres coses, jutges independents, advocats compromesos amb les defenses que se'ls encomana i una premsa lliure que es dediqui a informar i no a difamar, que és al que realment s'estan dedicant uns pocs que vénen a entelar l'excel·lent treball realitzat en aquests dies per autèntics professionals de la informació.

En un Estat Democràtic i de Dret caben i s'han d'expressar totes les opinions, fins i tot aquelles que més ens disgusten, però el que no existeix, ni ha d'existir, és un dret a l'insult ni a la difamació i aquells que vagin per aquesta via sabran que ens trobaran a tots units i als tribunals funcionant perquè, com diu la dita: a indiferent, la legislació vigent. Gonzalo Boyle - el diario.es