Una vegada desactivada per part de la Guàrdia Civil la logística del referèndum de l’1- O i detinguts catorze alts càrrecs, mentre l’ Estat suspenia a la pràctica l’autogovern català sense necessitat de passar pel procediment del 155, la gent es va fer una pregunta elemental: I ara què? No és fàcil respondre a aquesta qüestió. El que sembla clar és que serà impossible dur a terme una consulta amb garanties, com va reconèixer el president d’Òmnium Cultural davant les operacions policials dels darrers dies, així que en el sobiranisme emergeixen veus que demanen una declaració unilateral d’independència al Parlament. Hi ha els que volen fer-ho immediatament i els que aposten per proclamar-la després d’unes eleccions que donin una àmplia majoria a una llista única independentista. Tot això al marge de la Constitució i de l’Estatut, d’on emanen les institucions catalanes. Res no ens permet ser gaire optimistes als que creiem en una sortida negociada, respectuosa amb la legalitat.
No hi ha, doncs, cap possibilitat d’acord? Poques, però caldria esgotar-les. La història ens ensenya que sovint les coses no milloren fins que comencen a empitjorar. Si la màxima fos certa, ho tindríem tot a favor per buscar un acord. La setmana passada un alt càrrec de la Generalitat i un dirigent del PP van sopar a Madrid i van explorar discretament línies de treball. Res que hagi de canviar la història, però és un brot enmig del camp de batalla. Certament preocupa pensar que les autoritats catalanes es fiïn més del carrer que de la seva capacitat de gestionar la crisi, però resultaria imprescindible trobar interlocutors per negociar una solució digna. lavanguardia.com
Gaziel va escriure després del Sis d’Octubre que “les coses desraonades acostumen a acabar malament”. Seria intel·ligent no repetir la història i buscar un marc en el qual la política encarrilés una vegada per totes una situació que desborda els seus actors, encara que aquesta sembli una missió impossible. Cal comptar amb la reacció de la gent, tants anys bombardejada amb consignes independentistes d'una Espanya que els roba, no crec acceptessin ara un coitus interruptus, em temo que la situació serà difícil de controlar i se'ls ha escapat de les mans, Han atiat un foc uns que els altres han intentat apagar amb benzina, i aquí va camí de cremar tot. La CUP està en la seva salsa, en el seu escenari ideal.
l
La CUP està en la seva salsa, en el seu escenari ideal.
ResponEliminaNoi...l´encertas de plé.
Pero tu i jo mengarem truite de patates i pan i tomaquets...tan si si com si no. Jo amb vi blanc ¡¡ ehhh¡¡¡
si, ja et trucaré dilluns i quedem, a veurem si arreglem este desaguisado.
ResponEliminasalut
Bueno,bueno,esto si que es una buena amistad,me alegro mucho.Pues nada ahora seguiremos como hasta ahora,como ayer en las Ramblas de Cataluña unos disfrutando de una buena cena en las terrazas,hizo una noche magnifica,otros manifestándose.Disfrutamos de un país diverso,hermoso.Vivo.
ResponEliminaPepe. Ya nada sera como hasta ahora. Han matado una autonomia. Han roto un paisaje.
ResponEliminaPues si que se la han cargado,esperemos que la próxima este mejor pactada y dure muchos años.Y si la forma es un estado federado,confederado o lo que sea,igual.Lo importante es que sea aceptado
ResponEliminapor los demás entes,actualmente autonomías.Los políticos tienen trabajo por hacer.
No habra una proxima, ni tampoco un estado federal. Los unos y los otros se lo han cargado todo. Ahora vienen tiempos dificiles para todos.
EliminaTan solo diré :
ResponEliminaMariano I El Torpe "opus".
Salut
http://www.lavanguardia.com/politica/20170920/431416443096/el-gato-y-el-raton.html
ResponEliminallegit i publicat, Puigverd està molt lúcid.
EliminaARA?...DONCS VOTA,JO JA SER A ON.
ResponElimina¿ I ara qué ?
ResponEliminahttp://xn--antoniomuozmolina-nxb.es/2017/09/los-impuros/
JA EL VAIG LLEGIR. Noi, aqui n'hi ha per a tots els gustos, i el tema de Marsé no és nou, ve de vell.
EliminaAra... Maaaaambo!!!
ResponEliminaHacer, como hace Muñoz Molina, de la estupidez y mezquindad sobre el pobre Marsé y elevarlo a categoría general, es, por parte de Muñoz Molina, igualmente estúpido y mezquino.
ResponEliminahttp://www.lavanguardia.com/opinion/20170918/431379321762/respeto.html
ResponEliminaVeo que hemos cambiado de frecuencia.
ResponEliminaAhora La Vanguardia se convierte en un periódico respetable, capaz de aconsejar, dilucidar y dar esplendor a sus páginas.
El mismo periódico en el que escribía Gregorio Morán y por el que se me comentó que no era una fuente de información fiable.
Hoy lo defendemos, y lo ponemos de muestra y postín.
Ver para creer.
Si, cierto, es "estupido y mezquino" (hay que ver que fácil es insultar y con qué prodigalidad lo hacemos cuando nos resulta fácil) elevar una cosa a categoría general.
A la Gemma Nierga por la Ser
Al Gregorio Morán por La Vanguardia
A Cunit por tv y enfrentarse a la línea editorial
A Joan Marsé por ser premio Cervantes y un patán escribiendo
A Mendoza porque vive en Londres y no sabe nada de lo que pasa aquí.
Y a Juan Marsé, que tiene en la biblioteca que lleva su nombre, en el Carmel, una mayoría de libros emborronados con el panfleto de butifler.
Por supuesto el Sr Mainat es cojonudo y un genio y el Serrat un trasnochado millonario que no sabe lo que dice.
Dejemos a los demás (todos nacidos en Catalunya, como la Coixet -menuda prenda-, en paz, porque viven del aire y de la nada.
Tenemos suerte que la"estupidez y la mezquidad" no tocaran a quien sabe nadar en una sopa de pescado, pero para eso se han de tener frases contundentes, como por ejemplo : " Dejenme treure el coche de aquí..vostes no saben amb quin están parlant". Todo un ejercicio de dignidad.
tot és molt confús, i aqui entenc no es parla de la Vanguardia com a tal, sino d'algun dels seus col·laboradors. Ja en parlarem.
EliminaYa hablaremos, si. Porque mucho me temo que por esta linea habré de dejar de hacerlo. No tengo ganas de enfrentamientos gratuitos. A mis enemigos me los busco yo.
ResponEliminaUn abrazo