Una pena és un dany infligit per l'autoritat pública sobre algú que ha fet o omès el que es jutja per la mateixa autoritat com una transgressió de la llei, amb la finalitat que la voluntat dels homes pugui quedar, d'aquesta manera, millor disposada per l'obediència. Són penes humanes les infligides per manament de l'home, podent ser corporals, o pecuniàries, o consistents en ignomínia o presó, o desterrament, o en la combinació de diverses d'elles. 
Presó existeix quan un home queda privat de llibertat per l'autoritat, desterrament existeix quan un home és condemnat per un delicte a abandonar el territori de l'Estat o romandre fora d'una comarca del mateix, no podent tornar durant un temps prefixat, o mai.
Es pot donar el cas que aquesta persona que s'ha auto desterrat, o exiliat voluntàriament, en un error més del món sobiranista sigui detinguda a Alemanya un diumenge al migdia, i ara tothom s'esquinci les vestidures i es manifestin, etc etc. La llei és la llei, justa o injusta, actúa i avui ho ha fet detenint a Carles Puigdemont. És el que hi ha, i nomès cal per part d'ell i els seus lamentar-se, però hauria d'entendre que un Estat com l'espanyol el que no pot permetre's és que una persona com ell es passegi per tot Europa com si res, i una vegada més Puigdemont ha subestimat el Govern Espanyol, prou cara li costarà la broma. 
Ara, el que més preocupa es que acabats els somriures s'imposi la violència, com alguns ja estàn pregonant, i no és una teoria, és que tot apunta cap aquesta preocupant situació que ens afecta a tots, no nomès als sobiranistes.

Aqui ho comenten, en referencia a aquest text publicat a instagram:
"... Llegit a l'instagram d'un col·laborador de TV3, un tal Jair Domínguez. No sé si és la frustració d'alguns o la incapacitat autocrítica, però sembla que interessa el com pitjor, millor. Hipòcrita i rabiosa frase que en realitat vol dir que com més malament, sempre serà molt pitjor. Exclou el raonament, el diàleg i la decisió de tolerar uns i altres Ningú surt indemne de l'enfrontament. I aquí tenim un problema.