El principal grup funerari d’Espanya, Mémora, ha demanat una llicència d’obres a la Rambla d’Ibèria de Sabadell per construir un nou tanatori a la ciutat. Si tots els processos previs donen llum verda al projecte, el tanatori de la Rambla d’Ibèria s’ubicaria en una nau industrial, situada al número 139-141, que hauria de ser adaptada als nous usos després d’unes obres. L’Ajuntament ha confirmat que han registrat la petició de llicència, que segueix el seu curs habitual. En tot cas, si el projecte té llum verda encara trigarà bastants mesos en dur-se a la realitat.



Òbviamentoff course, per supuesting, i com havia de ser, els veïns de la Rambla Ibèria s'oposen al Tanatori i la Rambla està plena de pancartes com la de la foto que vaig fer ahir. L'oposició veïnal gairebé sempre pixa fora de test i és sistemàtica, sigui el que sigui que es vulgui fer al barri, sempre hi ha oposició. Els opositors són segurament els mateixos que demanen solidaritat amb les dones, que volen acollir, que diuen no a la guerra, o que també són Charlie, però el Tanatori, a un altre barri.

Si es queixessin de l'obscenitat d'empreses com el grup Mémora, que juguen amb la mort cobrant preus astronòmics per un enterrament que hauria de ser a cost zero o gairebé, ho entendria. A Barcelona l'ajuntament intenta crear una Funerària Municipal que sortiria un 40% més econòmica que aquests depredadors de la mort. Però no, simplement es queixen de vici, són la Catalunya i el veïnatge del nyecnyec, aquells que no els hi agrada res i que estan en contra de tot, que reclamen per tot, però que no volen res a casa seva.

Recordo un cas semblant a Alacant de fa anys. En un barri bastant degradat que hi havia entrant a la ciutat a  dreta (San Juan crec es deia) la droga campava al seu aire i els veïns, gent humil, portaven mesos i mesos fent manifestacions i cassolades demanant un centre per atendre i ajudar als drogodependents. Tant i tant varen donar la tabola que finalment l'ajuntament va decidir posar-los el centre que demanaven al barri. Com ja haureu intuït, els mateixos veïns continuaren fent manifestacions i cassolades, el centre el volien, però no al seu barri, sinó a un altre.

Per tant, espero que l'ajuntament de Sabadell faci cas omís als veïns de la Rambla Ibèria, i ja que no és capaç de fer un Tanatori Municipal, almenys que doni permís als rapinyaires de Mémora per que facin el seu, que a més m'agafa a la vora de casa.