• Impedir l'exercici del dret de sufragi actiu o passiu sense sentència judicial ferma és el més greu delicte de prevaricació que es pot cometre en democràcia.
  • Amb la Constitució Espanyola no és possible impedir que Jordi Sánchez acudeixi al Parlament per a la sessió d'investidura.
Per què diu la Constitució en l'article 14 "els espanyols són iguals ..."? Per què no diu "els éssers humans" o "les persones" són iguals ...? Pel dret de participació política reconegut en l'article 23 de la Constitució, que està reservat als ciutadans espanyols. Aquest article de Javier Pérez Royo ha estat abastament comentat, i el podeu llegir sencer aquí. Però, sempre hi ha un però, em sona que de fet, la llei, a partir de la llei mordassa, considera que algú que està pres preventiu a l'espera de judici no pot anar a prendre possessió ni tampoc ser escollit per a cap càrrec públic, precisament per evitar un cas com el de l'Etarra Yoldi. Per tant, de ser així, com crec que així és, per aixó no cauria en el delicte de prevaricació el jutge Llarena, encara que de fet, ja fa temps que hi ha caigut i més d'una vegada, però no en aquest cas que ens ocupa.