ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

MADAME SECRETARIA


Sembla que el nostre futur és dona i es diu Elsa Artadi. El sobiranisme, la força política majoritària al Parlament, sembla optar a favor que els catalans tornem a tenir aviat un Govern propi. Ha passat diversos mesos entretingut en anades i vingudes sobre els seus candidats preferits a la presidència. Necessitava temps per despresuritzar després de l'aterratge forçós i catastròfic de Puigdemont. Se l'ha pres i finalment actua.
De Elsa Artadi ho desconeixem gairebé tot excepte la seva tenacitat. Per no saber, ignorem encara que efectuarà una ruptura respecte als seus i intentarà ser realment, discursos al marge, una presidenta de tots, els no independentistes inclosos. Hi ha una altra qüestió clau: ¿vol ser una presidenta de veritat o acceptarà el paper de secretària particular des de la distància de Puigdemont? Tindria molt poca gràcia que en aquest moment històric en què la dona comença a veure reconegut el seu dret a la igualtat aquí tinguéssim una lamentable reminiscència de la subordinació del passat en la mateixa presidència de la Generalitat, d'aquella que predestinava l'home a ser el metge i la dona a quedar-se a infermera.
No és Antonio Franco l'ùnic que menysté Elsa Artadi abans fins i tot de ser investida Presidenta de la Generalitat, sovintegen aquest tipus d'opinió, fins i tot d'una altra manera Rahola venia a dir l'altre dia que potser les condicions en que seria Presidenta de la Generalitat per primera vegada una dona, no serie les idònies.
I això que ni tan sols s'ha postulat oficialment a la Sra. Artadi com a candidata a Presidenta de la Generalitat de Catalunya, i mira que és una 'j.a.s.p' amb totes les de la llei. M'agradaria saber si el candidat  proposat fos un home seria menystingut igual, i compte que s'ha de veure que fa si arriba a Presidenta i com es comporta, però tractar-la de secretaria com fa Antonio Franco, em sembla una greu falta de respecte, i ho dic, perquè no hi ha presidents de pall, que un cop tens al poder, manes, que li ho diguin a l'Artur Mas que va nomenar Puigdemont.
Afegir que a la serie de Movistar+, Occupied que té algunes curioses simil·lituds amb el procés, acaba de Presidenta, o primera Ministra de Noruega una dona:Janne Heltberg Haarseth.

Publica un comentari a l'entrada

5 Comentaris

  1. Artur Mas va "colocar-nos" a Carles Puigdemont, Carles Puigdemont ens "coloca" a Elsa Artadi.

    I mira que ens rèiem de la "nomenklatura" soviètica en la seva època i dels seus embolics successoris.

    Sorgint de la mes absoluta misèria, hem arribat a les més altes cotes del ridícul polític.

    Salut

    ResponElimina
  2. no és aixó, Mas va col·locar Puigdemont per exigencies de la CUP, i Puigdemont col·loca Artadi o un altre per exigencies del Govern de Madrid.

    ResponElimina
  3. Y para madamme......la Cospedal.........¿vale?.......fuste de madera y traje de cuero (Loewe, eso si), y su sonrisa siempre enmascará, casi ná, y sus vais acagar...ahhhh que ilusión....todo lo demás es ir de niñapija Artadí, periquita pero sin decirlo (ojo que es peligrosa), y con ínfulas de Harvard o como se diga la universidad de los ricos...
    Esta promete, pero mucho.
    Prepara la pasta para los medicamentos....es fina heredera del Boi Ruiz. Al tiempo.

    ResponElimina
  4. no prenc medicaments, ja ho saps, i cal donar-li almenys si es que arriba a Presidenta, els 100 dies que es donen sempre als nous Governs.
    Periquita? aixó li resta molts punts.

    Salut

    ResponElimina