{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

20-S, I TAL


Els fets del passat 20 de setembre són un dels elements cabdals en la macrocausa del jutge Pablo Llarena contra l'independentisme. Aquest dia desenes de milers de persones es van concentrar davant la seu del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat arran dels registres i detencions que va dur a terme la Guàrdia Civil. A més, agents de la Policia Nacional també van intentar accedir a la seu de la CUP tot i no comptar amb cap ordre judicial. 
El que va succeir durant aquella jornada maratoniana és, segons la interpretació del magistrat del Tribunal Suprem, el que justifica el processament per rebel·lió dels llavors màxims dirigents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Tots dos estan empresonats des del 16 d'octubre. Ahir, el programa Sense Ficció, de TV3, va estrenar el documental 20-S, dirigit per Jaume Roures i produït per Mediapro, que ofereix una visió inèdita dels fets d'aquell dia que, entre altres qüestions, desmunta i qüestiona algun dels punts fonamentals de l'acusació de Llarena, i que us recomano visioneu.



Llarena, en l'ordre de processament de març contra Sánchez, Cuixart i altres dirigents sobiranistes imputats, escrivia el següent sobre el que va passar a la cantonada de Rambla Catalunya amb la Gran Via, on hi ha el Departament d'Economia: "els fets que van succeir demostren que la multitud va actuar com una massa de força que, a més de destrossar els vehicles policials, va atacar béns personals mitjançant el llançament d'objectes, o impedint que els assetjats (referint-se a la Guàrdia Civil) poguessin exercir la seva llibertat d'acció i de vagabunderia durant les llargues hores que va durar el setge [...]. Els fets exposats van determinar l'efecte inherent a la violència, és a dir, una real restricció de la capacitat d'actuació (de la policia) com a conseqüència de l'ús de la força, tal com passaria en un supòsit de presa d'ostatges amb trets a l'aire."

Les imatges i els testimonis, però, demostren el contrari. En tot moment va existir un cordó format per voluntaris de l'ANC i també amb agents dels Mossos que permetia l'actuació i el pas tant de la comitiva judicial com dels agents de la Guàrdia Civil. L'interrogatori a Trapero i el contrast amb les imatges desmunta alguna de les acusacions que es fan, com els suposats intents dels manifestants d'intentar accedir a la seu del Departament, un fet que no es va produir en cap moment, o que permanentment no hagués una parella d'agents de la Guàrdia Civil a l'exterior de la porta d'accés a l'immoble, com posa de manifest el documental. "No hi ha amenaça als agents que són a la Conselleria i no es pot parlar de presa d'ostatges (com fa Llarena)", subratlla Uries.


De fet, no sé per que escric res, les imatges del documental parlen per si soles i l'ùnic que se m'acut és preguntarme: com un jutge por ser tan miserable, roi i mesquí?, quina vergonya, Espero que acabi pagant per tot el mal que ha fet.


aquest video no està ja disponible

Publica un comentari a l'entrada

17 Comentaris

  1. Ja sabíem que era així però està bé que el documental rebli el clau sobre l'absurd d'uns empresonaments que mostren en quin país ens movem i que, més enllà de la nostra opinió sobre 'el procés', haurien de generar encara moltes més protestes col·lectives, però sembla que amb l'evidència no n'hi ha prou, en aquests temps estranys. Com va escriure Montesquieu, més o menys, una injustícia fet a un home és una amenaça contra tots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. així és, ja ho sabiem, nomès que aqui hi ha la prova fefaent de la ignominia del Jutge.
      I eN Millo dient ahir que es posaven minusvàlids al davant de les urnes l'1-O.

      Elimina
  2. Aquesta frase de JÚLIA m´agrada, perque és una frase que diu tot:

    "...que amb l'evidència no n'hi ha prou..."

    Salut

    ResponElimina
  3. ja ho veurem si n'hi ha prou o no, compte!

    ResponElimina
  4. Me he quedado descolocado al verlo,si parece una película con actores,con diálogos.¿Es que ya sabían que la cosa acabaría mal?.Actúan,hablan con las premisas actuales(tono bajo) y eso no es lo que yo vi.Ahora entiendo como se puede
    manipular un reportaje,para adaptarlo a las circunstancias actuales.Los medios tecnológicos actuales,hacen posible este audiovisual.En fin la vida,si tan seguro están,que lo presenten al juez el día del juicio.
    Lo que está claro,es que para ser una manifestación espontanea,estaba llena de políticos(?),dando consejos.La manifestación era pequeña relativamente,localizada
    y pacífica(con sus broncas).No necesitaba tanto "mediador" y menos que fueran políticos ellos con su presencia agravaron la situación,dando un valor extraordinario al hecho.Sigo opinando que la movida no era como para encarcelar a nadie y menos que sin juicio se les retengan tanto tiempo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. no acabo de entender lo que dices, estas grabaciones son en gran parte espontáneas de gente con su móvil, y entiendo que no es manipular sino editar profesionalmente diversas imágenes, porque los hechos sucedieron según se narra en el reportaje de Mediapro, gente de solvencia contrastada que estaba por allí lo confirma. Asi fué, asi sucedió y así lo ha manipulado la justicia española, no Mediapro. Quizás porqué el golpe de estado no lo dieron los soberanistas, sino la policia y el Gobierno del Pp. Yo, ahí lo dejo.

      Elimina
  5. Lo del Millo no té nom, és un poca-solta de cap a peus. Després veuré el vídeo. El que si he pensat a toro pasado, es que potser no van ser tan irresponsables en la manera que sempre van reunir a la gent, sempre inculcant la no violència, imagina't si no ho haguéssin fet així...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La irresponsabilitat no va ser dels Jordi's. El que va ser irrersponsable fou marejar la perdiu amb la DUI, tot plegat per no res.

      Elimina
  6. No es veu el vídeo, Francesc, i tampoc ho ho aconsegueixo pel Google.

    ResponElimina
    Respostes
    1. perque aquest matí estaba visible, pero ha dit el ROURES QUE ENCARA NO ES PODIA VEURE I EL DEUEN HAVER ESBORRAT

      Elimina
    2. ara es pot tornar a veure, pero no crec que duri molta estona

      Elimina
  7. No tengo forma de verlo. Me pasa como a GEMMA, al igual es que mi equipo ya es obsoleto ( otras veces me ha pasado) pero pienso que se tendría que ver...

    ResponElimina
  8. LI DEIA A LA GEMMA, de fet no es podia veure, pero aquest matí aquest si es podia, però com ha dit en Roures de mediapro que de moment no es podia veure, l'han esborrat. Potser al podcast de TV3 es pot veure.

    ResponElimina
  9. Si, l,acabo de veure és lamentable que tinguem que passar full. Que hagués passat si els mossos haguessin anat a Madrid a requisar les seves coses? No s,adonen que es molt intimidatori i humilliant el que van fer? Que ho podien haver fet vestits de paisans i que només s,haguessin enterat els treballadors? I el que han anat fent per acabar-ho d,arrodonir? El PP encara no ho ha pagat tot ni bastant amb Espanya estan en deute però amb els catalans han acabat, per mi almenys, ni en pintura.





    ResponElimina
    Respostes
    1. Volien provocar violencia, no la varen trobar i el fiscal i el jutge se la varen inventar. Davant d'això, o et rendeixes incondicionalment o passes a l'atac, no hi ha terme mig.

      Elimina
  10. És greu molt greu lo del fiscal, i lo del jutge per tenir-los retinguts, però sense el PP això no hagués passat ni el que va venir després tampoc. I mira, cada cop veig més clar que alguns d,aquí també ho han de pagar, Puigdemont ens va abocar al no res no por sortir de rosites es culpable no del que se li imputa però si que té una càrrega moral amb els catalans que tampoc li passo perquè ha permès la injustícia i s,ha passat pel folre els dos millions de catalans que han bregat per ell. En fi, a veure si mica en mica tot és va posant al seu lloc. Petons amic que ho passis bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. poc podem fer nosaltres Gemma, bon cap de setmana.

      Elimina