AMB AFECTE ALS GERMANS ROCA


Tinc els germans Roca en una gran estima, feta més d’admiració en la distància que de relació personal estreta. La seva biografia és prou coneguda: venint del bar de menús dels pares en una barriada (llavors era una barriada), han posat Girona i la cuina catalana al cim mundial, a base de talent, de molta feina ben feta i de no deixar-se marejar pels xecs en blanc (això últim és literal). La discreció els caracteritza, com ho podrien testificar els que els van veure portant menjar l’1 d’octubre allà on calia resistir. Em rebenta l’assenyalament amb el dit de què estan sent objecte per cedir un dels seus locals a l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona, acte al qual assistirà Felip VI. Aquest judici dels que sentencien amb simplicitat circumstàncies complexes (que tots en tenim). Em rebenta, sobretot, perquè el país que vull per al futur l’espero amb espai per a la crítica pels errors però lliure de patrulles de vigilància de puresa. - ANTONI BASSAS - ARA.CAT

Publica un comentari a l'entrada

26 Comentaris

  1. el país que vull per al futur l’espero amb espai per a la crítica pels errors però lliure de patrulles de vigilància de puresa..."

    El Sr Bassas, nos recuerda la Ley de pureza de 1935 votada por los congresistas en Nurenberg.

    La ley ayudó a convencer a las masas alemanas que el judío era una lacra social insertada en el pueblo alemán y que debía ser "extirpada como un tumor cancerígeno", tal como se explicaba en el libro de Hitler, Mein Kampf.

    Todo se repite, y nos va eso de repartir carnets de buenos y malos catalanes.

    ResponElimina
  2. Con perdón, o sin él, que me da igual, estamos rodeados de idiotas que nunca han hecho nada y que se dedican con rabia, ignorancia y paletismo a juzgar a quien si hace algo. esta es la Historia, la de verdad, de España, mucho envidioso, mucho zángano con poder e ínfulas, que son los más peligrosos.
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. La red es experta y va llena de este tipo de actos de idiotas, que lo que hacen es exponer la mediocridad de su fracaso personal, justicieros anónimos de pacotilla.

      Elimina
  3. Gentussa els qui critiquen als germans ROCA, demanant un boicot a una altra gentussa que en sa vida anirien a dinar a casa dels Germans Roca. I mentrestant, a Itàlia fent un cens de gitanos.

    ResponElimina
  4. I això és noticia. com els hi agrada..

    ResponElimina
  5. Què has hecho hoy? nada, mirar los tuits y lanzar un titular

    jajaj

    ResponElimina
  6. Són especialistes en algoritmes negatius. Sovint de manera anónima.

    ResponElimina
  7. Pues yo estoy contento,el tono está bajando sensiblemente,incluso lo observo en TV3. Entraremos en una zona de esputos virtuales y en eso quedará todo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. que sofisticado, deja a TV3 tranquila, és la única televisión medianamente decente.

      Elimina
  8. esputos virtuales anónimos...menos mal qué alivio :D

    ResponElimina
  9. De bon principi vaig dir que el separatisme està ple de "talibans" i de fanàtics.

    I l'altra "bona" ​​notícia és que hi haurà una llista d'empreses "afectes" al nacional-catalanisme. Però cal llegir aquest assumpte del revés, pobres de la empreses que no figurin a la llista, seran objecte de boicots en cualsevol moment.

    Em recorda molt al boicot a les empreses de propietaris jueus que es va fer en l'última època de la República de Weimar a Alemanya. ¿ És tot això el diàleg que oferia Torra fa uns dies?.

    Continuen d'error en erros fins al desastre final.

    ResponElimina
  10. Aixó te mala peça al teler, ja ho deia Fuster: els fanátics, vegeu, els fanàtics tots són gent de bona fe.

    ResponElimina
  11. Crec que s'exagera el tema del boicot, també molta gent independentista, més o menys, ha sortit en defensa seva... però, com sol passa, tot s'aprofita per fer forrolla.

    A banda del tema he de dir que tot això de l'alta cuina em sembla una fantasmada i una fatxenderia, o sigui, que ja per idiosincràsia faig boicot a tots ells, més enllà de la monarquia.

    ResponElimina
  12. És el que deia, fan boicot o inciten a ell, gent que com nosaltres, mai aniria a dinar a un lloc d'aquests. Però és igualment criticable el fet de que s'atií aquest boicot. A mi els puristes que assenyalen no m'agraden gens i més aviat em fan basarda. Avui són els germans Roca, i demà pots ser tu o jo.

    ResponElimina
  13. Sí, però, en general, es posa més èmfasi en aquests boicots que fan els nacionalistes exagerats que no pas en els molts que ens fan per l'altra banda, tot s'aprofita per insistir en què som una colla d'extremistes, si t'hi fixes. Malauradament les xarxes permeten molts estirabots.

    ResponElimina
  14. Les xarxes són l'esca del pecat, el lloc on avocar la frustració personal de molta genteta.

    ResponElimina
  15. Yo no soy nadie para decirle a alguien qué debe hacer o dejar de hacer. Por esa razón tampoco acepto que nadie me diga a mí, directa o indirectamente, qué debo hacer en tal o cual situación.

    Unos conocidos míos bercianos defendían un día delante de mí y de manera muy vehemente el boicot a los productos catalanes. Les respondí, no puede evitarlo, que me parecía una estupidez, tal cual, y que yo jamás haría tal cosa con los productos españoles, que no estoy dispuesto a privarme de las incontables cosas buenas y extraordinarias que España ofrece. Pero también les conté que el año 1992 me encontraba en el Estadio Olímpico de Barcelona el día de la inauguración de los Juegos Olímpicos y que cuando entró el Rey y todo el mundo se puso en pie, yo, y algunos pocos más, nos sentamos. Y permanecimos sentados durante todo el acto y mientras sonaba el himno.

    Es cierto, en el mundo de los talibanes hay mucho separatista, de igual forma que en los separatistas talibán hay todo un mundo. Un separatismo tan grande como el que existe entre y los talibanes y el mundo que a veces es talibán, mundial y separatista o viceversa, como el talibán aquél que veía poco mundo en los separatistas que, como su nombre indica, no son de este mundo.

    Sea como sea, el caso es que en la España de Vichy no sé qué trato habría que darle al General Petain. Por suerte ya falleció muy mayor y esa pregunta ya no debemos hacérnosla.


    Salud.

    ResponElimina
  16. El que hi ha és massa hiperventilats a una banda i l'altra. La carta de Salellas és molt curosa i assenyada, després ja han vingut els hiperventilats o sotacarros, que ni s'han llegit aquesta carta ni en sa vida aniran a menjar al Celler de Can Roca pel que demanen el boicot.

    ResponElimina
  17. Aleshores no caiguem en l'error de fer comentaris pels hiperventilats. La qüestió no és si els Germans Roca han de rebre al rei o no, sinó si tenen tant dret a rebre'l com a negar-se que s'assegui a les seves cadires.

    ResponElimina
  18. ÉS ALLÓ TAN ANTIC DEL DRET D'ADMISSIÓ. Quan als hiperventilats, jo ja no escric res a twitter que és el seu habitat natural.

    ResponElimina
  19. Jo crec que els Roca són ben lliures d'acollir qui sigui però la gent també és lliure de dir la seva, sembla que no es recordi l'horrible discurs del rei amb motiu dels fets d'octubre, dir la teva no és ser taliban ni res de tot això, el taliban potser va ser el rei...

    ResponElimina
    Respostes
    1. al rei li varen escriure el discurs, i els Germans Roca estan per el que han d'estar pel negoci i no per la política.

      Elimina
  20. En el 92 hi havia simpatia per la corona pel fet que semblava que la corona tenia simpatia per Catalunya, les coses han canviat molt, i no tan sols pel que fa al seu discurs, això de la nena i el Toisón de Oro clama al cel, no cal ser independentista per ser republicà i boicotejar reietons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. bé, Barcelona al 92 era una festa, no en facis massa cas....

      Elimina
  21. La Julia diu: "semblava que la corona tenia simpatia per Catalunya". En aquesta frase, no ho dic per ella, està ben resumida la mentalitat del català-catalana autonomista, subdit d‘un monarca i d‘un país aliè al que està sotmès.

    ResponElimina
  22. La veritat és que en aquells temps quan el rei emèrit era el rei campechano, i el nen desfilaba a les olimpiades, a molta gent els hi queia bé la monarquia.

    ResponElimina