Els famosos, no tots, però els que fan d'intermediaris amables entre el client i les companyies que volen vendre un producte, són un reclam habitual en el món de la publicitat. Des de presentadors de televisió o locutors de radio com Christian GálvezCarlos Sobera, Jesús Calleja, o actors com José Coronado o Roberto Álamo, i diversos futbolistes (com els del Reial Madrid) conformen el ventall de personatges coneguts que són o han estat imatge d'empreses que ofereixen productes considerats de risc per als consumidors.
Però no és el mateix anunciar menjar o cotxes que crèdits acusats de fomentar la usura o cases d'apostes que volen captar jugadors a canvi d'abundosos bons de benvinguda, i que han estat assenyalades per promoure la ludopatía. Campanyes publicitàries que poden ser un treball més per a ells, però que genera crítiques en contra pels perills dels préstecs d'aquest tipus, denunciats per associacions de consumidors, i del joc, que viu un auge del qual han alertat experts i psicòlegs.
3.000 euros en un moment o guanys assegurats apostant petites quantitats. Això és el que ofereixen diverses empreses de crèdits immediats i joc en línia, especialment a través de la televisió. Un producte que es presenta d'una manera amistosa, oferint una solució instantània a un problema econòmic.
Un tema a part és el foment de les apostes esportives per part dels locutors d'esports abans i durant la retransmissió dels partits de futbol, ​​siguin radiofòniques o televisives. I ara que els ha donat per prohibir moltes coses, potser haurien de plantejar-se fer-ho amb la publicitat i incitació a apostar de la gent en els partits de futbol, ​​encara que no crec ho facin, les cases d'apostes aporten molts diners en publicitat i fins i tot gairebé tenen alguna cadena pròpia.
És una vergonya, que és causa de la ruïna de moltes famílies, a part d'oferir més possibilitats d'apostar sobre jocs de tota mena en línia, com pòquer, bingo i altres, i el que és més preocupant, que aquest tipus d'apostes es poden fer des de la comoditat del sofà, sense moure's de casa.