L'artista nord-americà Ron English va adquirir per 650.000 euros l'obra Slave Labor subhastada a Los Angeles la setmana passada només per destruir-la. Almenys, és el que el seu propietari, el nord-americà Ron English, ha indicat a l'agència britànica PA: "Això és un cop per a l'art de carrer. No s'ha de comprar ni vendre". Per això, el també artista de carrer, va decidir comprar el Banksy subhastat la setmana passada a Los Angeles per 650.000 euros per a "pintar a sobre d'ell" i incloure-ho en "una de les parets" de casa seva. Tot i això, tampoc descarta tornar a vendre la peça "reconvertida": "Per descomptat que vendré la pintura 'blanquejada' per un milió de dòlars. Estic boig però no sóc estúpid", va assegurar.
La peça en qüestió, va ser pintada per Banksy el 2012 en una botiga situada al nord de Londres. No obstant això, va ser retirada per algú desconegut mesos després de la seva creació i subhastada el 2013, cosa que va enfurismar als residents del districte de Wood Green, on hi havia el mural. Finalment, després de transitar per diferents cases de subhastes, va arribar fins Julien 's Actiond a Los Angeles, on va ser comprada per Ron English. Quedarà per comprovar si la seva suposada destrucció acaba sent una protesta al mercat o si, per contra, igual que va passar amb Girl with balloon, acaba duplicant el seu valor.
Parlar d'art de carrer és relatiu, un paisatge pintat al natural, és art de carrer o de camp en aquest cas?, o els quadres hiperrealistes de carrers són art de carrer?, ho dic perquè el Bansky va ser pintat al carrer però com si d'una tela es tractés va anar a parar a una casa de subhastes i pel que diu English un cop emblanquinat a una paret de casa seva.
Tot plegat sembla una bajanada, ja que English que diu que l'art de carrer no s'ha de comprar ni vendre, ell, primer l'ha comprat i després pretén vendre'l. Més que una bajanada sembla una manera de cridar l'atenció i pel que es veu, fins i tot de fer negoci amb l'obra.